Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Accidentul vascular cerebral în zona sud-estică a țării este tema celei de a doua conferințe a programului național „AVC 360° – Călătoria Pacientului”

0

A doua conferință din cadrul primului program național multidisciplinar despre accidentul vascular cerebral din România, „AVC 360° – Călătoria Pacientului”, se va desfășura la Constanța, pe 22 martie 2018, de la ora 12:00, la hotel Ibis, sub titlulAVC: Practica multidisciplinară curentă cu aplicație pe regiunea de Sud-Est a României”.

 

Printre specialitățile implicate în tratarea accidentului vascular cerebral, atât dintre cele medicale, cât și din domeniile conexe, prezente la Constanța, se numără Medicina de Familie, Neurologia, Neurochirurgia, Medicina Fizică și de Reabilitare Medicală, Geriatria și Gerontologia și Psihologia Clinică, cărora li s-a alăturat, în premieră, și Cardiologia.

La conferința de la Constanța vor participa dr. Dorin Bica, dr. Zitta Rosalia Popa, dr. Narcisa Tanase, dr. Irinel Parepa, dr. Mădălina Iliescu, dr. Cristina Hertea, dr. Any Axelerad Docu, dr. Gabriel Prada, dr. Laura Condur, Rozeta Drăghici, dr. Elena Ionescu, dr. Iolanda Dinu care vor susține prezentări atât cu informații teoretice, cât și din practica de zi cu zi.

Prezentările susținute cuprind titluri ca:

 • „AVC 360° – Prevenția AVC în cabinetul MF. Cazuri Clinice”
 • „Patologii frecvente implicate în cauzele AVC: Fibrilația atrială – ucigașul tăcut”
 • „Implicarea neurochirurgului în AVC”
 • „Terapia de suport în recuperarea post – AVC”
 • „Time is brain – Practici actuale în diagnosticul și tratamentul unui accident vascular cerebral”
 • „O șansă la o nouă viață pentru pacientul cu AVC”
 • „AVC la diferite grupe de vârste, particularități clinice”
 • „De la tradiție la medicină bazată pe dovezi”
 • „Sindromul de fragilitate și comorbiditățile la pacientul vârstnic post-accident vascular cerebral”
 • „Abordarea pacientului cu deficit cognitiv după un AVC, în practica geriatrică. Cazuri Clinice”
 • „Consilierea psihologică în reabilitarea post-AVC”
 • „Experiențe practice legate de reabilitarea pacienților cu AVC în secțiile cu specific balnear”
 • „Când devine AVC-boala, handicap?”

Evenimentul de la Constanța va cuprinde și o masă rotundă cu o dezbatere pe tema „AVC: De la legislație la practica curentă”.

Scopul conferințelor din cadrul programului „AVC 360° – Călătoria Pacientului”, care se vor desfășura pe toata durata anului 2018, în mai multe orașe din țară, este acela de a crea o perspectivă globală asupra accidentului vascular cerebral și a tuturor formelor de intervenție privite ca un efort comun de implicare pentru ameliorarea efectelor bolii. În plus, amploarea subiectului, gravitatea și consecințele AVC în România aduc laolată, în cadrul acestor întâlniri, profesioniști atât din sistemul public, cât și din cel privat. Obiectivele finale includ crearea unui ghid de bune practici în comunicarea dintre specialitățile medicale și a acestora cu domeniile conexe pentru ca pacienții să fie ghidați mai ușor în sistemul medical, generarea unei hărți teritoriale a serviciilor dedicate pacientului cu AVC și crearea unei campanii de prevenție în rândul publicului larg.

Asociația Română de Comunicare în Sănătate (ARCIS EDU) este o organizație nonguvernamentală, non-profit. Sub motto-ul „Pentru vindecare. Pentru viață!” asociația creează și dezvoltă proiecte, programe, evenimente, cursuri etc care să ajute și să promoveze o mai bună colaborare și comunicare în sistemul medical și între medici și pacienți. „AVC 360° – Călătoria Pacientului” este primul dintr-o serie de evenimente care au ca scop crearea unor campanii de informare și conștientizare despre diverse patologii, modalități corecte de diagnostic, despre mituri de specialitate și alte aspecte din domeniul medical.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.