Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua super-eroilor anonimi

0

Nu apar la TV, nu țin prima pagină a ziarelor și nici nu se scrie despre ei pe Facebook. Sunt super-eroii care nu schimbă lumea din temelii, ci o fac mai frumoasă prin gesturile lor, printr-un zâmbet sau un cuvânt bun spus atunci când trebuie. Uneori, printr-o tăcere plină de sens. Sunt oamenii care fac fapte bune pur și simplu, poate fără să-și dea seama. Fără să țină cont de vreo ocazie specială, de Crăciun sau de Paște.

Sunt anonimi nu pentru că nu au nume, ci pentru că identitatea lor se pierde într-o mare de griji și nemulțumiri. Nu sunt ca un urgan care creează revoluții și aduce schimbare, fie ea și pozitivă, ci mai degrabă se aseamănă cu un vânticel cald de primăvară, care îți adie prin păr și te înfioară de plăcere.

ziua-super-eroilor-anonimi

Spre deosebire de super-eroii din filme, celor anonimi le lipsesc pelerina și costumația șmecheră, așa că deseori trec nerecunoscuți. E vorba de vecinul care îți ține mereu liftul, vânzătoarea zâmbitoare indiferent de mușterii, colega care îți oferă cu drag din cafeaua ei, prietenul încurajator și multe alte personaje din apropierea noastră.

Nu știu să existe o astfel de zi în care să-i sărbătorim pe super-eroii anonimi care ne fac momentele mai plăcute. Dar putem face din AZI ziua lor.

Ia-ți câteva minute să-i scrii un mesaj unui erou anonim sau chiar să-i faci un mic cadou. Mulțumește-i din suflet și cine știe, poate vei avea surpriza să descoperi și în tine puteri de super-erou.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.