Ziua Mondiala a Eficienței Energetice este pentru noi în fiecare zi

0

Cu ocazia Zilei Mondiale a Eficienței Energetice, Asociația Recolamp reamintește câteva recomandări și sfaturi utile prin care putem obține aceleași beneficii folosind mai puțină energie. Economisirea energiei înseamnă economisirea banilor, iar domeniul acoperă de la becurile economice, izolarea caselor, transport, până la bune practici  acasă sau la serviciu.

Astfel, nu uitati:

  1. Utilizați bicileta sau mergeti pe jos. Există momente în cursul unei săptămâni în care putem să folosim bicicleta sau să alegem să mergem pe jos. Opțiunile de transport nu poluează.
  2. Transportul urban în comun. Reduce impactul asupra mediului utilizând transportul în comun – metroul, autobuzul sau  tramvaiul. Poți asculta muzică, ai timp sa citești o carte sau să discuti cu prietenii.
  3. Activitati de recreere. Alergare, role, înot sunt câteva exemple de activități care produc un nivel scăzut de emisii de gaz.
  4. Electronice verzi. Să cumpărăm produse care sunt realizate de companii care nu folosesc în procesul de producție  substanțe periculoase pentru mediu.
  5. Becurile ecologice. Au o durată de funcționare mai mare și consum mai mic dând aceeași luminozitate! Și nici pretul nu este exagerat de mare comparativ cu economia pe care o faci folosindu-le!

 

Despre Recolamp

recolamp sigla

Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, autorizată de Ministerul Mediului, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric, Osram România şi Philips România.

Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, colectarea şi reciclarea lor în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei.

www.recolamp.ro

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează