Ziua Mondiala a Eficienței Energetice este pentru noi în fiecare zi

0

Cu ocazia Zilei Mondiale a Eficienței Energetice, Asociația Recolamp reamintește câteva recomandări și sfaturi utile prin care putem obține aceleași beneficii folosind mai puțină energie. Economisirea energiei înseamnă economisirea banilor, iar domeniul acoperă de la becurile economice, izolarea caselor, transport, până la bune practici  acasă sau la serviciu.

Astfel, nu uitati:

  1. Utilizați bicileta sau mergeti pe jos. Există momente în cursul unei săptămâni în care putem să folosim bicicleta sau să alegem să mergem pe jos. Opțiunile de transport nu poluează.
  2. Transportul urban în comun. Reduce impactul asupra mediului utilizând transportul în comun – metroul, autobuzul sau  tramvaiul. Poți asculta muzică, ai timp sa citești o carte sau să discuti cu prietenii.
  3. Activitati de recreere. Alergare, role, înot sunt câteva exemple de activități care produc un nivel scăzut de emisii de gaz.
  4. Electronice verzi. Să cumpărăm produse care sunt realizate de companii care nu folosesc în procesul de producție  substanțe periculoase pentru mediu.
  5. Becurile ecologice. Au o durată de funcționare mai mare și consum mai mic dând aceeași luminozitate! Și nici pretul nu este exagerat de mare comparativ cu economia pe care o faci folosindu-le!

 

Despre Recolamp

recolamp sigla

Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, autorizată de Ministerul Mediului, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric, Osram România şi Philips România.

Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, colectarea şi reciclarea lor în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei.

www.recolamp.ro

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează