Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Mondiala a Apei sarbatorita de Apa Nova Bucuresti

0

Apă pentru oraşe. De Ziua Mondială a Apei,

Apa Nova Bucureşti încurajează o atitudine responsabilă faţă de consumul resurselor de apă

  • În medie, o persoană de la oraş consumă în jur de 150 litri de apă pe zi
  • La nivel mondial, jumătate din oameni trăiesc în oraşe, iar populaţia urbană creşte cu 2 persoane în fiecare secundă
  • Apa Nova Bucureşti sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei printr-o serie de acţiuni ce promovează grija faţă de resursele de apă

Bucureşti, 22 martie 2011 – Astăzi, peste tot în lume se celebrează Ziua Mondială a Apei, iar cu această ocazie compania Apa Nova Bucureşti a organizat o serie de activităţi pentru încurajarea bucureştenilor la un comportament responsabil şi moderat cu privire la resursele de apă din oraş.

Tema de anul acesta este dedicată la nivel mondial apei şi importanţei acesteia în contextul urban. O persoană la oraş consumă zilnic în medie aproximativ 150 de litri de apă, iar orăşenii reprezintă jumătate din totalul populaţiei mondiale, conform statisticilor Naţiunilor Unite. De aceea, reprezentanţii Apa Nova Bucureşti au transmis mesaje de protejare a resurselor de apă şi le-au oferit bucureştenilor informaţii utile despre apa în cadrul oraşului.

Acţiuni dedicate apei în oraş şi pentru orăşeni

Începând de săptămână trecută, compania Apa Nova Bucureşti a marcat Ziua Internaţională a Apei, organizând o serie de activităţi ce au implicat bucureştenii. Astfel, în data de 15 martie, reprezentanţii companiei au vizitat elevii din grădiniţe, şcoli şi licee şi i-au încurajat să adopte o atitudine cu grijă faţă de resursele de apă în vederea unei mai bune protejări a acestora. Elevii au primit informaţii şi sfaturi despre cum să gestioneze responsabil consumul personal şi cum este tratată apa până ajunge în casele noastre.

Mai mult, duminică, 20 martie, compania Apa Nova Bucureşti a organizat alături de studenţii de la Facultatea de Hidrotehnică şi Primăria Municipiului Bucureşti în Parcul Herăstrău un eveniment dedicat uneia dintre cele mai importante resurse – apa. Astfel, cu sprijinul Apa Nova Bucureşti, studenţii au susţinut un curs inedit despre apă, oferind participanţilor de toate vârstele informaţii utile şi date interesante despre consumul de apă, despre circuitul apei în natură prin intermediul quiz-urilor şi jocurilor propuse. Cei mai activi dintre bucureşteni au fost premiaţi.

« Anul acesta ne-am implicat din nou în acţiuni de celebrare a Zilei Mondiale a Apei, devenită una din sărbătorile tradiţionale ale companiei noastre. Am încercat să atingem un număr cât mai mare de bucureşteni cu mesajele noastre de protejare a apei, drept pentru care am decis să organizăm o serie de acţiuni personalizate. Am mers în şcoli să fim alături de generaţia în formare, iar împreună cu partenerii noştri de la Facultatea de Hidrotehnică şi Primăria Municipiului Bucureşti, am invitat bucureştenii de toate vârstele să participe la activităţile interactive din Parcul Herăstrău pentru a afla într-un mod cât mai plăcut despre importanţa apei în oraş şi pentru orăşeni. » a declarat dl. Bruno Roche, Director General Apa Nova Bucureşti.

****

Apa Nova Bucureşti

Apa Nova Bucureşti, filială Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare din Bucureşti.

Apa Nova Bucureşti (ANB) are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.