Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei marcată la Constanța printr-o dezbatere și o reprezentație de teatru forum

0

Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eradicarea Sărăciei (17 octombrie), EAPN România – Rețeaua Națională Anti-Sărăcie și Incluziune Socială (RENASIS), alături de partenerii săi, Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare și Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța (CNPCB) au organizat joi, 11 octombrie 2018, la Constanța, o dezbatere pentru a marca lupta împotriva sărăciei.

Evenimentul a avut loc cu sprijunul CNPCB, în contextul participării la cea de-a XI a ediție a concursului EUROSCOLA 2018, lansat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale.

Cu această ocazie, profesorii și elevii, actorii instituționali (Primăria Municipiului Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa) și reprezentanții societății civile (RENASIS, Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare, Fundația World Vision România, Asociația Părinților CNPCB) prezenți la eveniment au dialogat pe marginea unor subiecte de interes precum combaterea sărăciei și excluziunii sociale, accesul la educație pentru toți, obiectivele de dezvoltare durabilă și pilonul european al drepturilor sociale.

Mai mult, evenimentul a inclus un moment inedit – o reprezentație de teatru-forum – o piesă pregătită și pusă în scenă de echipa CNPCB pentru și cu participanții la eveniment. Prin acest spectacol elevii au vrut să atragă atenția asupra unor probleme de actualitate cu care se pot confrunta în școală în diferite ocazii și ipostaze, fie că este vorba de marginalizare, discriminare, bullying, violență fizică și verbală sau chiar rasism. Astfel, cei peste 60 de tineri prezenți la dezbatere și-au exprimat opiniile și au oferit sugestii pentru o Europă fără săracie și inegalități.

Totodată, echipa CNPCB ”Europa suntem noi-Europa în care credem”, formată din 2 profesori și 24 elevi din clasele X-XII, au prezentat activitățile și campania de promovare prin care au popularizat proiectul european Snapshots from the borders – Small towns facing the global challenges of Agenda 2030, proiect co-finanțat de Uniunea Europeană (UE) prin programul DEAR și implementat de 31 de parteneri din diverse state membre UE și non-UE printre care se află și România prin Asociația Novapolis și Primăria Muncipiului Constanța.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.