Ziua Educației Nonformale – 300 de activități la nivel național

0

 

Ziua Educaţiei Nonformale (ZEN) – cea mai lungă zi din an – a ajuns la a treia ediţie. O zi cât două, ZEN are loc anul acesta pe 11 şi 12 octombrie, aducând din nou în prim plan activităţi de învățare nonformală ce au loc la nivel naţional. Scopul evenimentului este să promoveze învăţarea prin metode şi activităţi nonformale.

 ziua educatiei nonformale

100 de evenimente care includ aproximativ 300 de activități de învățare nonformală vor avea loc la nivel național. Printre activitățile organizate la ZEN în acest an se numără: ateliere de jurnalism și dezbateri, expoziții de artă, fotografie, colaje și grafică, storytelling și cafenea publică, ateliere și cursuri de animație socio-educativă, ateliere de origami, reciclare creativă, educație în natură, jocuri cercetășești, vorbire în public, educație muzeală, ateliere stradale, photovoice, teatru forum, teatru de umbre și bibliotecă vie, ateliere de percuție și tobe, ateliere în care foști voluntari internaționali își vor împărtăși experiențele.

Ziua Educației Nonformale va fi marcată în peste 30 de județe la nivel național, activitățile fiind organizate de asociații neguvernamentale, instituții de învățământ (școli, licee, universități), biblioteci, instituții publice implicate în lucrul cu tinerii, dar și cu sprijinul unor autorități locale și companii.

Toate evenimentele incluse în calendarul ZEN sunt disponibile aici: http://www.nonformalii.ro/evenimente/ziua-educatiei-nonformale-2013.

Toţi cei implicaţi în educaţia nonformală la nivel naţional – organizaţii neguvernamentale, şcoli, companii, biserici, instituţii publice, biblioteci, muzee, instituţii culturale, dar şi grupuri informale de persoane care cred în educaţia nonformală – pot în continuare să înscrie activități de educație nonformală în cadrul calendarului naţional ZEN.

Ziua Educaţiei Nonformale este o iniţiativă a Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), prin programul Tineret în Acţiune.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează