Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Zilele Shakespeare și Cervantes la Radio România Cultural

0

Radio România Cultural îi celebrează pe William Shakespeare și pe Miguel de Cervantes la 400 de ani de la trecerea lor în eternitate.

În perioada 16 – 24 aprilie, Radio România Cultural va difuza o serie de reportaje, interviuri și portrete dedicate operelor și personalității celor două mari spirite ale literaturii universale.

Cervantes

Pe parcursul săptămânii, în emisiunile de actualitate ale postului, veți asculta interviuri cu Stanley Wells, unul dintre cei mai importanți cercetători ai lui William Shakespeare sau cu Michael Dobson – președintele Institutului Shakespeare de la Universitatea din Birmingham. Un alt punct important va fi interviul cu Ion Caramitru, ambasadorul Shakespeare în România. Aflați ce se învață despre Shakespeare și Cervantes în școlile din România, care au fost și sunt influențele celor doi creatori asupra vieții culturale din țara noastră, care este relevanța operelor lor în 2016, care sunt controversele legate de identitatea lor și cât valorează în 2016 brand-urile celor doi scriitori universali.

Totodată, pe lista propunerilor RRC on air şi online sunt spectacolele de teatru radiofonic: Hamlet, Iulius Cezar, Richard al III-lea, Antoniu și Cleopatra, Macbeth, Henric al V-lea, cu distribuții de aur.
În fiecare zi veți asculta opere și operete pe librete după texte de Shakespeare şi Cervantes sau povești muzicale spuse de Sting, Egberto Gismonti sau… Shakespeares Sister!

Ascultați Radio România Cultural în săptămâna 16 – 24 aprilie și intrați în lumea marelui Will și a creatorului lui Don Quijote. Detalii, pe www.radioromaniacultural.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.