Zero in 2010, dar 3% crestere in 2011!

0

BERD: România va avea creştere economică 0 în 2010, dar de 3% în 2011! Zero in 2010, dar 3% crestere in 2011! Aceasta este prognoza Bancii Europeane pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) cu privire la cresterea economica a Romaniei in 2010 si 2011.

La începutul acestui an BERD previziona o creştere de peste 1% pentru ţara noastră. În schimb, previziunea de creştere pentru România în 2011 este de 3%, după cum arată datele BERD.

Potrivit articolului publicat de realitatea.net „recesiunea puternică din ultima parte a anului 2008 şi din 2009 continuă să aibă efecte sub forma unor împrumuturi neperformante mari şi a ratei şomajului, care limitează revenirea pieţei creditării şi a cererii interne, explică BERD, care estimează că în multe ţări va fi nevoie de consolidare fiscală în continuare, ceea ce va afecta cererea. Unele ţări, precum Bulgaria sau republicile baltice, vor cunoaşte o nouă scădere a PIB în acest an, previzionează BERD.”

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează