Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

XTERRA România: 150 de sportivi de top din Europa concurează, la Tîrgu Mureș, în cel mai important circuit internațional de Cross Triathlon

0
  • 15 țări sunt reprezentate la start, prin numeroși campioni mondiali și europeni, la diferite discipline ale triatlonului
  • România intră într-un circuit ce trece prin 40 de țări, în cursa pentru finala din Hawaii

Tîrgu Mureș, 1 august 2018XTERRA, cel mai important circuit internațional de Cross Triathlon, aduce la start 150 de sportivi de top din Europa, la ediția desfășurată în premieră în România.

Nu mai puțin de 15 țări sunt reprezentate la start, prin numeroși sportivi bine clasați în ranking-ul continental, campioni mondiali și europeni, la diferite discipline ale triatlonului. Printre aceștia se numără și:

  • Francois Carloni, Franța, locul doi în clasamentul european masculin,

  • Poor Brigitta, Ungaria, locul doi în clasamentul european feminin și campioana europeana de Cross Triathlon în 2017,

  • Pavel Andreev, Rusia, de cinci ori campion mondial la Winter Triathlon și de cinci ori campion european la Winter Triathlon,

  • Daria Rogozina, Rusia, campioana europeana U23 la Cross Triathlon și Cross Duathlon în 2017

De asemenea, și sportivii români de top sunt prezenți la startul competiției. Printre aceștia, și:

  • Ciprian Bălănescu, multiplu campion național la triatlon,

  • Kovacs Szabolcs, campion european U23 la Cross Duathlon în 2017

XTERRA România presented by Accenture este un festival sportiv, derulat pe durata a trei zile, ce include: XTERRA Trail Race – 25 km, Kids Race – 2 km, Fair Play Run Race – 3 km, DRACULA Night Swim – 1,5 km, XTERRA Romania Age Group & Pro – Men & Women, DRACULA Night Run – 6,5 km, XTERRA Romania Sprint Distance Junior & Elite – Men & Women.

Circuitul XTERRA are 40 de etape pe toate continentele lumii, începe în ianuarie in Africa de Sud, trece, printre altele, prin Noua Zeelandă, Filipine, Argentina, Costa Rica, Tahiti, Brazilia, Suedia, ajunge în 3-5 august la Târgu Mureș, de unde va continua catre Finala Campionatului Mondial Xterra din Maui, Hawaii, trecând și prin Spania, Italia, Statele Unite și China.

Mai multe informații despre XTERRA România presented by Accenture sunt disponibile pe www.xterraromania.ro și www.facebook.com/xtrerraromania/.

Mai mult decât atât, Federația Română de Triatlon anunță că România va organiza, în premieră pentru sportul românesc, Campionatele Europene de Triatlon Multisport, tot la Tîrgu Mureș, în 2019.

Disciplinele care își vor desemna campionii europeni anul viitor, în România, sunt: Duatlon – sprint și standard, Aquathlon – înot și alergare, Cross Triatlon – înot, mountain-bike și alergare, Cross Duatlon – alergare și mountain-bike, Middle Distance Triathlon – jumătate din distanța Ironman și Aquabike – înot și ciclism.

Competiția va avea un impact important în adopția sportului din regiune, dar și în turism, iar aproape 3.000 de sportivi din 30 de țări sunt așteptați la startul campionatelor.

Fondată în 2013 și finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului din 2014, federația a organizat, în România, cinci cupe europene, două campionate balcanice, trei campionate europene și un campionat mondial. Prin programele de dezvoltare și școlarizare, România dispune, în prezent, de 18 antrenori cu licență ITU (International Triathlon Union) și 28 de arbitri internaționali.

Federația Română de Triatlon a primit distincția “Cea mai bună federație în curs de dezvoltare”, la gala anuală organizată în Moscova de către European Triathlon Union (ETU).

Federația Română de Triatlon are ca obiectiv creșterea adopției disciplinelor sportive gestionate în rândul sportivilor și a performanțelor sportivilor români ce fac parte din loturile naționale. Mai multe informatii despre Federație, activitate și sportivi sunt disponibile la www.frtri.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.