Xella contribuie la constructia primului spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania

0

Xella România contribuie la construcția primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România

  • Contribuția Xella România constă în soluții complete de zidărie Ytong pentru proiectul demarat de Asociația Dăruiește Viață

București, Iunie 2019. Xella România va livra în șantierul din curtea Spitalului Marie Curie, unde se construiește în prezent primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, 1.700 de metri pătrați de sistem constructiv Ytong eficient energetic.

Xella se implică activ în dezvoltarea și suținerea comunităților care aleg să construiască un mediu sănătos și de calitate cu soluțiile constructive Ytong performante energetic și prietenoase cu mediul înconjurător. Tocmai de aceea am decis să contribuim la construcția primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, un proiect al Asociației Dăruiește Viață”, a declarat Marius Dragne, CEO Xella România.

Asigurarea unei ventilări adecvate, reglarea naturală a nivelului de umiditate la interior și utilizarea unor materiale care nu emit în aer compuși toxici sunt aspecte urmărite într-un astfel de proiect. YTONG este o soluție de zidărie 100% naturală, permite obținerea unui mediu optim de umiditate la interior și asigură un mediu sănătos și antiseptic. Livrarea materialelor a început pe 23 mai 2019 și se va desfășura pe parcursul a două luni.

Xella susține inițiativa #NoiFacemUnSpital și oferă soluții de zidărie Ytong în valoare aproximativă de 140.000 de lei.

Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică este cea mai mare inițiativă de implicare socială din România, la momentul actual, demarat de Asociația Dăruiește Viață și necesită o investiție totală estimată la 28 milioane de euro, fără echipamente. Lucrările de construcție au fost demarate în decembrie 2017, fundația clădirii cu șase etaje a fost turnată în iunie 2018, iar lucrările vor fi finalizate în 2020. Suprafața clădirii va fi de 12.000 de metri pătrați, iar spitalul va include două buncăre de radioterapie pentru copii, inclusiv spațiu pregătire pacient, secții de oncologie, hemato-oncologie(saloane și 5 camere sterile), chirurgie, neurochirurgie, terapie intensivă, bloc operator cu 7 săli de operație și spații de relaxare pentru cei mici.

Despre Xella

Xella Group este unul dintre principalii furnizori internaționali de soluții pentru materiale de construcții și industrii conexe, cu vânzări de 1.5 miliarde de euro și peste 7.000 de angajați. Xella este compania-mamă a unor mărci renumite precum Ytong, Silka, Hebel, Multipor sau Ursa și este unul dintre pionierii procesului de construire susținut digital.

Xella are sediul în Duisburg, Germania și deține 99 de fabrici în toată Europa. Xella este lider de piață în multe dintre segmentele pe care operează. Produsele Xella sunt sustenabile și prietenoase cu mediul pe tot parcursul ciclului de viață, de la producție la implementare și utilizare. Prin urmare, ele au o contribuție importantă la construirea de clădiri durabile, de înaltă calitate, eficiente energetic și contribuie astfel la protecția mediului și la conservarea resurselor.

Informații suplimentare despre grupul Xella pot fi găsite pe www.xella.com.

Despre Xella România

Xella România, filiala locală a grupului Xella, lider mondial în furnizarea de soluții pentru materiale de construcții și industrii conexe, a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 17 milioane de euro (în creștere cu 20% față de anul precedent) cu 132 de angajați.

Ȋn România, Xella a inaugurat în anul 2010, la Ploiești, cea mai modernă unitate de producție de blocuri de zidărie tip BCA din Europa de Est, în urma unei investiții greenfield de 32 mil EUR. Cu focus pe inovație continuă și calitate în construcții, Xella produce și comercializează în România zidărie premium din BCA sub marca YTONG, iar din 2013 și produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.

Produsele Xella sunt sustenabile atât în producție, cât și în utilizare. Prin urmare, ele au o contribuție importantă la construirea de clădiri durabile, eficiente energetic și de înaltă calitate și, astfel, la protecția mediului și la conservarea resurselor. În România YTONG este primul material de zidărie certificat ca soluție pentru construirea de locuințe verzi, fiind un produs 100% natural. Certificarea a fost oferită de Consiliul Român pentru Clădiri verzi (RoGBC). Astfel, YTONG devine un punct de reper în România pentru dezvoltatorii de clădiri verzi care urmăresc atingerea unor performanțe energetice ridicate în proiectele lor.

Xella România sprijină în mod constant programele de educație, design și arhitectură, precum și evenimentele organizate de filiala din București a Ordinului Arhitecților din România.

Despre Asociația Dăruiește Viață

Asociația Dăruiește Viață, fondată în 2012 de către Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, continuă , într-un mod profesional, misiunea începută în regim de voluntariat, dedicându-se cu precădere identificării de soluții care să crească șansele la viață ale bolnavilor de cancer din România. De la înființare, Asociația Dăruiește Viață a triplat capacitatea de transplant a României, construind camere sterile, a schimbat un Ordin de Ministru pentru a le permite pacienților să primească tratament în străinătate, a modernizat mai multe secții de oncologie la spitale din țară (Brașov, Timișoara București, Cluj) și a oferit sprijin pacienților în lupta cu Autoritățile.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.