X-Man România 2017 la Start!

0

In data de 10 iunie 2017, se va da startul Campionatului Ințernațional de Triatlon pe distanță lungă  X-Man România in Oradea.

Evenimentul este organizat de Asociatia Clubul Sportiv Xterra Bihor în parteneriat cu Federatia Romana de Triatlon si sprijinit de Primăria Municipiului Oradea. Cele 3 probe de anduranta vor avea loc consecutiv:proba de înot la lacul Săldăbagiu, proba de ciclism pe un traseu intre Cetariu și Cauceu, iar proba de alergare în premieră în centrul orașului.

18035022_1286572221427263_1930688803_n

X-Man România este singurul concurs de triatlon din România pe distanțe de Ironman.

Ironman  este un termen american care definește o probă pe distanțe mari la triatlon ( 3800 m înot, 180 km bicicletă, 42,2 km alergare ) cu limită strictă de timp: 16 ore în cazul nostru. Triatlonul pe distanță lungă își are originea în Hawaii, unde se organizează anual competiția încă din 1978, când pe regulamentul înmânat sportivilor înainte de concurs, cineva a scris cu mâna:  „Swim 2.4 miles! Bike 112 miles! Run 26.2 miles! Brag for the rest of your life” – „Înoată 2,4 mile! Pedalează 112 mile! Aleargă 26.2 mile! Laudă-te tot restul vieții!” Acest îndemn și-a păstrat valabilitatea până în ziua de azi: sportivii care reușesc să termine cele trei probe de anduranță în acest interval de timp, vor obține titlul de Ironman. Datorită dificultății competiției care pune la incercare și limitele celor mai buni sportivi, există o zicală care spune că terminarea concursului in sine înseamnă o adevărată victorie.

Din peste cei 150 de sportivi din România cu titlu de Ironman, peste 70% au obținut titlul la Oradea. Din totalul de 18 „Ironwoman” din România, 15 au obținut titlul tot la acest concurs.

An de an ne onorează cu prezența nume celebre din triatlonul național și internațional și nu numai. La edițiile anterioare au concurat  personalități sportive ca HORIA COLIBĂȘANU alpinist de altitudine, ALEX CIOCAN, ALEX DIACONU, IOANA MOLNAR DIACONU, ANDREEA CĂLUGĂRU, ANDREI DUDU etc.– triatloniști de top, Campioni Naționali, deținători de recorduri naționale.

In acest an se vor alinia la linia de start MIHAI BĂRĂCTARU, singurul sportiv român care s-a calificat anul trecut la Campionatul Mondial Ironman din Hawaii (cel mai prestigios concurs de tritalon pe distanță lungă din lume), ANDREI DUDU, care vine să-și apere titlul de campion, IOANA MOLNAR DIACONU vice-campionă natională și ANNAMARIA BAKÓ, sportivă din Oradea cu șanse mari la podium.

X-Man România 2017 are ca și probe:  Full Iron distance – 3800m inot, 180 km bicicletă, 42,2 km alergare, Half Iron distance – 1900m inot, 90 km bicicletă, 21 km alergare, precum și probe de ștafetă și probe Family.

Pe durata concursului de ciclism, între orele 07.30 – 18.30,  se va închide traficului auto drumul dintre Cetariu și Cauceu. Prin aceste măsuri ne aliniem și noi la standardele concursurilor internaționale. Împreună cu autoritățile locale îmbunătățim condițiile de desfășurare ale concursului, punând pe primul loc siguranța sportivilor.

Centrul de concurs va fi amplasat in Piata Ferdinand, iar perimetrul din zona centrală în care se va desfășura concursul de alergare va fi închis traficului în ziua concursului între orele 10.00 – 00.00. (Piața Fedinand, Podul Sf.Ladsilau, Str. Principatelor Unite, Podul de la Centrul de Calcul, Str. Malului, Str. Ady Endre, Str. Iosif Vulcan).

Organizatorii apelează la înțelegerea orădenilor și locuitorilor din zonele de concurs în ceea ce privește restricțiile de circulație și invită toți iubitorii de sport să susțină sportivii de-a lungul traseelor și în centrele de concurs.

Avem convingerea că evenimentul lărgește paleta competițiilor sportive la care Oradea excelează la nivel de țară și aduce un aport semnificativ la creșterea turismului sportiv. Aproape 300 de sportivi din  toată țara și alte 8 țări (România, Ungaria, Republica Moldova, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Germania, SUA) vin la Oradea pentru titlul de Om de Fier.

Se anunță a 8-a ediție a campionatului X-Man România cu companii care susțin pasiunea Oamenilor de Fier.  Prin efortul susținut al organizatorilor, cu spijinul autorităților locale și al companiilor care susțin performațele sportive, se urmărește ridicarea evenimentului la adevărata valoare și dublarea sau triplarea numărului de participanți în următorii ani.

X-Man România este sprijinit în acest an de: Bellotto, Nutrend, Carcover, Swimming Shop, VPK Packaging, Auto Bara&Co, Hotel Ramada, Trisport, Ideart, Trisport, Mad Wave, Maksil Impex, Icelandia, Tehno Print, Dorbob, SportsPlanner.ro, Hanul Pescarilor, Ro Club Maraton, Fără Asfalt, San Marco.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.