www.GOmentorship.ro – platforma orientarii in cariera

0

Vesti bune pentru tinerii studenti, liceeni sau absolventi! Un proiect educational extrem de interesant este pregatit pentru ei! Multumim Alina pentru informatie!

„Credem in oamenii care au reusit prin pasiune, talent, rabdare si multa munca! De aceea, am creat GOmentorship, un spatiu de intalnire si de schimb de idei intre tinerii care cauta implinirea propriului potential si profesionistii sau mentorii – acei oameni care au ajuns la succes profesional”, declara initiatorii proiectului GOmentorship

Primul pas în relația complexã dintre tineri și viitorii lor angajatori

Mișu Negrițoiu (CEO ING Bank), Tudor Giurgiu (regizor), Dragoș Bucurenci (MaiMultVerde), Robert Turcescu (Jurnalist), Șerban Alexandrescu (Creative Director Headvertising), Sanda Nicola (jurnalist), Simona Baciu (Director Școala Internațională Cluj) sau Tiberiu Soare (Dirijor Opera Națională București) sunt doar câțiva dintre profesioniștii pe care tinerii i-au ascultat vorbind despre carieră la conferințele GOmentorship.

O parte dintre conferințe se găsesc deja ca resurse-video pe www.GOmentorship.ro, alături de diverse resurse text și multimedia, atât de necesare în procesul complex de alegere a traseului profesional. Întregul proiect, alcătuit din conferințe, platforma online și, din 2011, întâlniri în liceele din întreaga țară, își propune să ofere modele de profesii construite pe valori solide.

Principala oportunitate a platformei GOmentorship este interacțiunea tinerilor cu o serie de profesioniști de top (mentorii), în cadrul unor sesiuni online, pe teme lansate de mentori. Din aceste întâlniri și schimburi de idei, liceenii, studenții și tinerii absolvenți vor afla rãspunsul la o întrebare dificilã: Ce profesie sã aleg și cum este sã faci acel lucru zi de zi? Fãrã idealizãri, fãrã false așteptãri și fãrã impresia cã succesul vine ușor.

Printre profesioniștii implicați în conversațiile cu tinerii pe platforma GOmentorship se vor afla Dorina Guțu (SNSPA), Mihaela Feodorof (Yourway), Magda Bãrãscu (Hotnews), Cristi Lupșa (Decât o Revistã), Mihai Stãnescu (Coach), Tincuța Baltag (Fundatia Dinu Patriciu), Ștefania Antone (Achieve Global) și mulți alții.
Și mentorii implicați în proiect vor avea de învãțat și de câștigat, cãci GOmentorship va fi, implicit, un instrument de recrutare complex și abil. Profesioniștii pot interacționa o perioadã îndelungatã cu tinerii și pot urmãri evoluția și implicarea lor în conversații prin sistemul de ranking de pe site, dar și prin întâlnirile de la conferințe.

Tinerii care acceseazã platforma pot așadar consulta resurse, pot conversa cu profesioniști de prim rang despre domeniul care îi intereseazã și pot afla primii despre joburi, internshipuri și evenimente relevante pentru dezvoltarea lor profesionalã.

Platforma debuteazã cu câteva domenii-cheie (Resurse Umane, Jurnalism și Comunicare, Antreprenoriat, Educație) urmând ca, de la începutul anului viitor, diversitatea acestora sã creascã în funcție de rezultatele obținute în primele luni.

Detalii despre toate componentele proiectului GOmentorship: http://info.gomentorship.ro/despre

Gomentorship este organizat de Asociatia ORICUM. Oricum este organizaţia non-profit ce şi-a propus să transforme felul în care industriile creative contribuie la dezvoltarea României. Misiunea sa este aceea de a crea proiecte cu un grad de sustenabilitate mare, destinate în principal tinerilor sub 30 de ani. Prioritare pentru Oricum sunt educația și ramuri ale industriilor creative precum cinematografia și designul. Echipa care conduce astăzi asociaţia a contribuit în ultimii patru ani la proiecte ce au implicat activ peste 25.000 de tineri: ShortsUP, Cluburile de film One World, GOmentorship si AIC – un proiect de dezvoltare a antreprenoriatului în industrii creative ce demareaza în toamna anului 2010.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.