Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

WWF-România lansează concursul școlar „Cartea Mării Negre”

0

Astăzi se dă startul concursului „Cartea Mării Negre”, prin care sute de elevi vor face cunoștință cu fascinanta lume pontică.

10306761_1445596865684192_5336349133858091258_n

Concursul invită profesorii și elevii să pornească împreună într-o călătorie în descoperirea Mării Negre, prin organizarea de activități dedicate vieții marine. În lunile mai și iunie clasele participante se vor întrece în realizarea de mini-proiecte inspirate din pachetul educativ „Cartea Mării Negre”. Adresat elevilor și profesorilor claselor I-VIII din întreaga țară, pachetul „Cartea Mării Negre” reunește informația teoretică cu aplicații și metode practice care permit înțelegerea aspectelor ce țin de geografia, biologia și protejarea Mării Negre.

_d7x5752_471408

Concursul școlar „Cartea Mării Negre” este organizat în cadrul proiectului omonim, care se derulează pe perioada anului școlar 2013-2014. Scopul proiectului este creșterea gradului de cunoaștere a complexității și particularităților ecosistemului Marea Neagră în rândul tinerei generații. În paralel, proiectul își propune stimularea unei atitudini favorabile protejării acesteia, prin diferite metode, în colaborare cu profesorii activi din întreaga țară. Instrumentul pus la îndemâna profesorilor pentru atingerea acestui scop este pachetul educativ „Cartea Mării Negre”, oferit gratuit atât în format tipărit (450 exemplare), cât și în format digital, spre descărcare de pe site-ul www.carteamariinegre.ro

Concursul își propune să antreneze clasele din întreaga țară pasionate de natură în activități interactive ce țin de cunoașterea și protejarea Mării Negre, inspirate din „Cartea Mării Negre”. Elevii, sub îndrumarea profesorilor, vor îmbina învățarea cu jocul și creativitatea și vor documenta procesul. În baza imaginilor și relatărilor primite, organizatorii vor premia clasele cele mai active și mai creative.

_d7x5741_471080

Proiectul Cartea Mării Negre a fost, încă de la lansare, o sursă de bucurie pentru noi. Bucurie datorită atractivității metodelor din pachetul educativ, datorită faptului că elevii pot aprofunda cunoașterea unui spațiu atât de popular, însă insuficient cunoscut, dar, mai ales, datorită întâlnirii cu profesori deosebiți din întreaga țară. Concursul oferă claselor implicate ocazia să împărtășească experiențele lor de învățare, sau, cum ar spune un jurnalist, să facă o transmisiune în direct de la fața locului. Astfel, exprimentăm și promovăm principiile Educației pentru Dezvoltare Durabilă, precum procesul de învățare interactiv, dialogul, lucrul în echipă, bucuria de a învăța, declară Cătălina Murariu, manager proiect „Cartea Mării Negre”.

Premiile sunt menite să ducă mai departe procesul de învățare, astfel marele premiu este un microscop digital de ultimă generație care facilitează accesul întregii clase simultan la imaginile studiate. De asemenea, vor fi oferite ca premii atlase despre Marea Neagră. În plus, toate cadrele didactice înscrise vor primi atestate de participare.

Participarea la concurs cuprinde trei etape – 1. Înscrierea (perioada 13-23 mai), 2. Pregătirea și Desfășurarea activităților (perioada 13 mai – 9 iunie), 3. Alcătuirea și Trimiterea raportului de activitate – scurt rezumat și fotografii (termen limită 9 iunie). Jurizarea va avea loc în săptămâna 9-13 iunie, iar câștigătorii vor fi anunțați luni, 16 iunie.

Detalii despre concurs, activități, modalitate de înscriere și premii găsiți pe pagina de internet Concurs „Cartea Mării Negre” și pe pagina deFacebook „Cartea Mării Negre”.

Despre proiectul Cartea Mării Negre

„Cartea Mării Negre” (Black Sea Box) este un pachet educativ dedicat cunoașterii și protejării Mării Negre. Scopul proiectului este de a oferi profesorilor claselor primare și gimnaziale un instrument de lucru care să sprijine procesul educativ necesar formării unei noi generații de tineri responsabili față de mediul înconjurător.

Pachetul conține un Manual al profesorului, harta Mării Negre, o planșă și cărți de joc cu specii, un CD cu materialele în format electronic, toate împachetate într-o cutie elegantă și practică. Exemplarele tipărite din Cartea Mării Negre sunt distribuite gratuit în toate județele țării (10 exemplare/județ), în baza înscrierii (CV și scrisoare de intenție la Alexandra Teleucă, ateleuca@wwfdcp.ro). Versiunea electronică a Cărții Mării Negre este accesibilă tuturor doritorilor, pe website-ulwww.carteamariinegre.ro.

Proiectul “Cartea Mării Negre” este coordonat în România de către WWF și Mare Nostrum, cu sprijinul financiar al UNDP, în cadrul Programului“Fiecare picătură contează”. Pachetul educativ în formula inițială în limba engleză a fost dezvoltat de WWF-Turcia, în parteneriat cu Comisia Mării Negre.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.