World Vision România realocă pentru familiile din mediul rural aproape 100.000 de euro pentru tichete pentru alimente, produse de igienă, dar şi burse şi meditaţii online. Cum poţi ajuta şi tu

0

CORONAVIRUS Strângere de fonduri pentru familiile din mediul rural

World Vision România realocă aproape 100.000 de euro pentru tichete pentru alimente, produse de igienă, dar şi burse şi meditaţii online. Cum poţi ajuta şi tu

București, 25 martie 2020. Situaţia familiilor din mediul rural din România, mai ales a celor din satele izolate, este disperată în perioada pandemiei de coronavirus. Accesul la mâncare, medicamente, produse de igienă este extrem de dificil, de aceea Fundaţia World Vision România a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a interveni de urgenţă cu ajutorul necesar pentru cei peste 14.000 de copiii şi 7.000 familii care fac parte din programele sale.

Viaţa pentru copiii şi familiile din satele româneşti este grea încă dinainte de apariţia pandemiei de coronavirus. Accesul la apă şi săpun este unul limitat, mai bine de o treime dintre copiii din România trăiesc în locuințe fără toaletă în interior, iar 1 din 11 copii merge la culcare flămând, conform raportului de cercetare “Bunăstarea copilului din mediul rural”, realizat în 2018 de Fundația World Vision România.

În perioada pandemiei, toate aceste lipsuri din ruralul românesc se accentuează considerabil, de aceea Fundaţia World Vision strânge fonduri şi face apel la oricine doreşte să doneze pentru a ajuta familiile vulnerabile să treacă cu bine peste această perioadă. Donatiile pot fi făcute online, pe site-ul Fundaţiei:

https://worldvision.ro/implica-te/proiecte-fundraising/coronavirus/?utm_source=presa&utm_medium=comunicat&utm_campaign=covid.

Banii vor fi folosiţi pentru cumpărarea de alimente, produse de igienă, medicamente şi, acolo unde este nevoie, cartele sim-uri pentru trafic de internet şi dispozitive electronice, pentru ca elevii să poată continua să înveţe de acasă.

În plus, persoanele fizice sau companiile care au resurse necesare pentru familiile din mediul rural (alimente, produse de igienă, infrastructură digitală) pot contacta reprezentanţii Fundaţiei pe adresa de email: donatori@wvi.org.

Ce măsuri concrete a luat până acum Fundaţia World Vision România

Un prim pas al intervenţiei de urgenţă a Fundaţiei a fost realocarea de fonduri pentru a susţine familiile din rural în perioada pandemiei.

În programul Pâine şi Mâine, care oferă copiilor zilnic o masă caldă şi sprijin în realizarea temelor, o sumă de 45.300 de euro a fost alocată pentru achiziţia de tichete sociale. Tichetele pot fi folosite exclusiv pentru cumpărarea de alimente şi vor fi distribuite în 14 sate din judeţul Dolj, 10 sate din judeţul Vâlcea şi patru sate din judeţul Vaslui.

În programul pentru liceeni “Vreau în clasa a 9-a”, un buget total de 37.850 euro a fost alocat pentru burse pentru liceeni şi meditaţii online destinate elevilor de clasa a XII-a, care urmează să dea Bacalaureatul şi sunt în pericol să rămână în urmă la materiile de învăţământ la care vor susţine examen. În plus, suma de 9.480 de euro a fost alocată pentru achiziţia de alimente şi produse de igienă pentru elevii din program.

Mai mult decât atât, în toate programele desfăşurate, Fundaţia World Vision România a identificat soluţii de comunicare la distanţă cu elevii prin: telefon, aplicaţii, platforme online, de elearning sau videoconferințe. Acolo unde nu există acces la internet sau dispozitive digitale, pedagogii noştri țin legătura telefonic cu părinții și elevii.

Pe lângă sprijinul material şi educaţional, experţii Fundaţiei oferă consiliere psihologică, monitorizează starea de sănătate a familiilor şi îi informează constant despre conduita preventivă esenţială pentru a depăşi această situaţie.

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 30 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 400 de comunităţi din 8 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educaţie şi reducera abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa implinită pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro, http://www.facebook.com/WorldVisionRomania, http://blog.worldvision.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.