Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

World Vision România câștigă două premii la Gala Societății Civile

0

World Vision România a fost recunoscută pentru a patra oară în cadrul Galei Societății Civile pentru proiectele de dezvoltare economică pe care le desfășoară în comunitățile rurale din România. Totodată, la secțiunea Proiecte pentru Tineret, programul Grupul A.R.T. – Conștientizează, spune-ți opinia și treci la acțiune! dezvoltat de World Vison a obținut premiul III.

DSC_4590 Photo credits Roald Aron

Câștigător al premiului I la categoria Dezvoltare Economică și Socială a fost proiectul Made in Rural prin care peste 2000 de persoane au fost consiliate și formate profesional în meșteșuguri, producție de alimente tradiționale sau servicii. World Vision România a obținut în anii trecuți premiul I în aceeași categorie pentru proiectele „Apicultura şi dezvoltarea economică în mediul rural” (2015), „Luptăm împotriva sărăciei prin dezvoltare economică” (2013) și „Proiectul de Solarii” ( 2003).

„Dezvoltarea economică a comunităților din mediul rural este pentru World Vision România mai mult decât o prioritate, ea reprezintă cheia către bunăstarea comunităților și clădirea unui viitor mai bun pentru noile generații. Rezultatele proiectului Made in România sunt o dovadă că această transformare este posibilă. Participanții au trecut practic de la statutul de persoane fără ocupație sau muncitori în agricultura de subzistență la angajați sau antreprenori. Iar cel mai mare beneficiu poate că este încrederea pe care acești au căpătat-o în forțele proprii”, a declarat Dana Buzducea, director executiv al Fundației World Vision România.

Made in Rural a însemnat:

• 189 de noi afaceri de tip antreprenorial și 2,25 milioane lei oferite ca finanțare
• consiliere și mediere profesională pentru 2005 persoane, dintre care peste 350 persoane au intrat deja în câmpul muncii
• cursuri de calificare în meșteșuguri și alte meserii cerute de angajatorii locali și formarea de abilitați antreprenoriale (7 tipuri de cursuri, 64 de grupe de formare și 1667 persoane certificate, dintre care 28 grupe antreprenoriat și 720 persoane certificate)
• 18 atelierele de creație și meșteșug
• inițierea unei rețele de sprijin a meșteșugarilor din rural
• actualizarea platformei online www.targuldelasat.ro

Proiectul s-a desfășurat în perioada 31 martie 2014 – 31 septembrie 2015 în 11 județe (Iași, Vaslui, Ialomița, Constanța, Vâlcea, Dolj, Alba, Brașov, Cluj, Bistrița-Năsăud, Ilfov) și a fost finanțat prin fonduri europene, POSDRU, cu aproximativ 16 milioane de lei.

Made in Rural continuă însă prin afacerile și asociațiile care au fost înființate în cadrul proiectului. Amintim țesătoarele din Laza, județul Vaslui, care în mai puțin de un an au pus bazele unei asociații recunoscute la nivel județean, participant nelipsit la diferitele târguri locale sau regionale, sau antreprenori care au reușit inclusiv sa intre pe piața internaționala cu produsele pe care le fac sau sa ofere în comunitățile lor servicii care nu existau sau erau foarte greu accesibile (cofetărie, service auto, frizerie etc.).

Proiectul Grupul A.R.T. Conștientizează, spune-ți opinia și treci la acțiune! a urmărit capacitarea şi împuternicirea tinerilor pentru a adresa problemele copiilor din comunitatea lor prin dialog și consultare cu liderii comunității locale, a demara inițiative locale și a participa la evenimente internaționale, cu scopul de a reduce gradul de vulnerabilitate al tinerilor față de fenomenul traficului de ființe umane și a situațiilor care afectează drepturile copiilor. A fost înființată Rețeaua Tinerilor în Negrești (TiN) formată din aprox. 158 de membri din zona orașului care a implementat numeroase campanii de prevenire a violenței, de informare pentru igienă și sănătate și de strângere de fonduri. De asemenea, TiN, alături de grupul ART, a propus soluții în fața factorilor de decizie și a atras atenția publicului larg cu privire la situația copiilor vulnerabili prin materiale de presa locale și naționale, devenind un partener real de dialog în relația cu instituțiile publice locale și structurile comunitare din Negrești.

Despre World Vision România
World Vision România este o fundaţie creştină care pune în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Suntem parte din marea familie World Vision International, prezentă în aproape 100 de ţări din întreaga lume.

Inspirați de valorile creştine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. Din 1990, de când ne-am început activitatea în România, am sprijinit peste 500.000 de copii şi adulţi, în 400 de comunităţi din 8 judeţe.

Noi credem în dreptul copiilor de la sate şi de la oraş la şanse egale şi de aceea în comunităţile rurale în care suntem prezenți desfășurăm programe de dezvoltare comunitară pe termen lung, cu accent pe educaţie şi reducerea abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin.

Totodată, desfășurăm programe de advocacy prin care milităm pentru respectarea drepturilor copiilor, precum şi programe de intervenţie umanitară de urgenţă prin care pregătim comunitățile pentru a face faţă unor catastrofe naturale și le sprijinim în momentul în care se confruntă cu astfel de probleme.

Prin tot ceea ce facem ne propunem un singur lucru – să le asigurăm copiilor, în special celor mai vulnerabili, şansa de a-și dezvolta potențialul și de porni pe drumul spre o viață demnă.

www.worldvision.ro,http://www.facebook.com/WorldVisionRomania, http://blog.worldvision.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.