Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

WILO a donat 45 de calculatoare pentru a susține activitatea Ateliere Fără Frontiere

0

WILO România a sprijinit anul acesta Ateliere Fără Frontiere oferind computerele pe care nu le mai utilizează în cadrul companiei. Cele 45 de calculatoare donate au fost transporte la sediul Ateliere Fără Frontiere luni, 15 decembrie și urmează ca angajații atelierului să le consulte, să le verifice și să le repare.

 WILO_Ateliere Fara Frontiere_15 decembrie_Photo cr. Catalina Filip

“Credem cu tărie că  proiectele construite în jurul ideii de responsabilitate și angajament pe termen lung sunt cele care construiesc o societate mai bună, mai sănătoasă și mai justă. Asemenea proiecte sunt realizate de peste 5 ani în România de Ateliere Fără Frontiere, care angajează persoane cu mari dificultăți sociale, familiale, de calificare, cu probleme medicale sau probleme de adicții, pentru a-i acompania și sprijini în efortul de reintegrare profesională, socială și civică. Suntem bucuroși că putem contribui la susținerea activității Atelierului de inserție oferind 45 de calculatoare pe care le-am folosit până în prezent în cadrul companiei”, a afirmat Ana Maria Marinescu, coordonator marketing WILO România.

Recondiționarea echipamentelor IT uzate este una dintre activitățile de bază pentru funcționarea Ateliere Fără Frontiere. O mare parte dintre calculatoarele reparate sunt donate ONG-urilor sau școlilor din România. Dacă nu se pot recupera, computerele sunt dezasamblate tot de către angajații Atelierului iar piesele sunt trimise la reciclare. În perioada petrecută ca angajați ai atelierului, persoanele cu mari dificultăți sunt sprijinite să își (re)construiască  încrederea în sine și în ceilalți, să își (re)dobândească autonomia și abilitățile profesionale, să-și (re)construiască legăturile sociale și familiale, să se (re)integreze pe piața muncii și în societate ca cetățeni cu drepturi depline.

“Am citit despre proiectele Ateliere Fără Frontiere pe blogul unui susținător al proiectului Ateliere Fără Frontiere și am fost impresionați de modul în care organizația reușește să îmbine acțiuni de (re)integrare profesională și socială, acțiuni de promovare a unui mediu curat și acțiuni de solidaritate pentru proiecte de educație și dezvoltare locală. Sunt trei direcții de responsabilitate pe care le împărtășim și pe care le aplicăm și noi în activitățile companiei și în relațiile cu partenerii noștri,” a adăugat Ana Maria Marinescu.

WILO România – face parte din grupul internațional WILO SE,  producător de top în domeniul pompelor şi sistemelor de pompare pentru instalaţiile de încălzire, climatizare şi răcire, alimentării cu apă şi evacuării apei uzate.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.