Western Union se alătură unui nou proiect Habitat for Humanity România

0

Western Union, unul din liderii globali în servicii de plăţi, continuă colaborarea cu Habitat for Humanity România prin finanţarea unui nou proiect de ajutorare a 3 familii vulnerabile din punct de vedere economic şi social din judeţul Dolj.

În cadrul campaniei globale Western Union – Volunteer for better!, în perioada 12-13 iulie, 54 de voluntari, angajaţi Western Union şi parteneri, au lucrat pe şantierul Habitat for Humanity de la Preajba, unde se construiesc locuinţe noi pentru familiile defavorizate din judeţul Dolj. Western Union a participat atât cu echipa de voluntari, cât şi financiar, cu o donaţie care va merge în programul de construire de locuinţe Habitat for Humanity în România.

Prin acest proiect, Western Union continuă colaboarea cu Habitat for Humanity alături de care a realizat proiecte similare în Bălţeşti, judeţul Prahova în 2010, în Izvoarele, judeţul Giurgiu în 2009 şi în Cumpăna, judeţul Constanţa în 2008.

„Este pentru a patra oară când echipa Western Union se implică într-un proiect de voluntariat alături de Habitat for Humanity, iar anul acesta am atins un maxim istoric ca număr de voluntari. Proiectul de la Preajba a adus împreună un număr de 54 de  persoane, colegi şi parteneri de business, care au ales să ni se alăture pentru a contribui cu timpul şi munca lor la ajutorarea unor oameni care au nevoie de suportul semenilor. Western Union operează în peste 200 de ţări şi teritorii şi ne bucurăm că putem contribui la dezvoltarea comunităţilor în care suntem prezenţi”, a declarat Daniela Budurea, Country Director Western Union România şi Bulgaria.

 

 „Suntem foarte bucuroşi să colaborăm cu Western Union, care a ales să fie din nou alături de noi cu 54 de voluntari şi cu o donaţie pentru a ajuta mai multe persoane să locuiască sănătos şi decent. Le suntem recunoscători pentru implicarea lor socială şi sperăm ca exemplul lor să fie urmat de cât mai multe companii din România, pentru ca în acest fel să contribuim la dezvoltarea unei culturi a voluntariatului în ţara noastră. Habitat for Humanity România are capacitatea de a găzdui şi dezvolta programe pentru un număr de 4.000 de voluntari anual, programul nostru de voluntariat fiind deja recunoscut la Gala Societăţii Civile de anul acesta, unde am câştigat premiul I pentru Big Build 2011, eveniment de construcţie accelerată a 10 case în doar 5 zile, cu implicare a sute de voluntari”, spune Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse şi Comunicare, Habitat for Humanity România.

Programele Habitat presupun implicarea directă şi a beneficiarilor. Toţi aceştia trebuie să aibă un rol activ în construirea sau reabilitatea propriilor locuinţe, precum şi să ramburseze o parte din costurile casei sau ale lucrărilor de reabilitare, fără profit pentru organizaţie. În acest mod, Habitat for Humanity România ajută familiile beneficiare să se ajute singure. Toate sumele sunt colectate în fondul din care se construiesc alte noi locuinţe.

Despre Western Union România

Serviciul de transfer de bani Western Union este disponibil în România din anul 1996. În prezent, serviciile Western Union sunt oferite pe piaţa locală prin: Western Union Retail Services, Banca Românească – Membră a Grupului National Bank of Greece, Banca Transilvania, Bancpost, BRD – Groupe Société Générale, Credit Europe Bank, Banca Comercială Carpatica, Emporiki Bank, Garanti Bank, Millennium Bank, Raiffeisen Bank, Poşta Română şi PayPoint. Prin acestă reţea puternică de locaţii ale agenţilor, serviciile de transfer de bani Western Union sunt disponibile în peste 5.200 de locaţii în toată România.

Despre Fundaţia Western Union

Prin programul Western Union „Lumea noastră, familia noastră”, Fundaţia Western Union contribuie la finanţarea programelor care creează oportunităţi economice şi acces la o educaţie mai bună pentru indivizi, familii şi comunităţi din întreaga lume. Programul a obţinut recunoaşterea Committee Encouraging Corporate Philanthropy în 2009 şi este un angajament pe cinci ani în valoare de 50 de milioane de dolari care reflectă eforturile Companiei Western Union, ale angajaţilor, agenţilor şi partenerilor săi de peste tot din lume. Până în prezent, Fundaţia Western Union a alocat 80,1 de milioane de dolari unui număr de peste 2.045 de organizaţii nonguvernamentale din 109 de ţări.  Pentru mai multe informaţii, vizitaţi foundation.westernunion.com.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcaciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2,5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg Globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 2.380 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează