Weekend de mancare si cultura in Transilvania

0

Transilvania Fest, eveniment de promovare a regiunii Transilvania, incepe in acest weekend la Biertan, langa Sibiu. Festival de  „cultura si mancare”, acesta promoveaza traditiile si obiceiurile din regiunea Transilvania, dorind sa contribuie la dezvoltarea comunitara, comerciala si turistica in aceasta regiune  si, in mod specific, a localitatilor Biertan, Richis si Copsa Mare.

In Piata Centrala din Biertan vor fi prezentate,  incepand cu vineri 30 iulie ora 12.00,  56  de standuri de mestesugari si producatori din toata Transilvania. Acestia vor expune si vinde obiecte manufacturate din coarne de bovine si ceramica pictata din Cluj Napoca, porturi, cojoace si pieptare din Altana, obiecte din lucru de mana si facute la razboi de tesut traditional din Richis si Biertan,  sosete si impletituri  din Viscri, icoane pe sticla din Copsa Mare, branza si produse din lapte de  capra, placinte si clatite cu urda din Boian (Sibiu), obiecte manufacturate din alama si cupru din  Brateiu (Sibiu), lana vopsita natural, covoare si suc de mere Malancrav,  gem de trandafiri din  Mosna (Sibiu), cas maturat si gem de macese din Folt, Hunedoara sau impletituri din papura, porumb si rogoz din Cris, judetul  Brasov.

Ca puncte de interes in festival amintim recitalul de orga in Biserica Fortificata Biertan, sustinut de Ursula Philippi pe un model din 1869 cu 1290 de tuburi, un spectacol de teatru dupa o piesa scrisa, jucata si regizata de un grup de 12 copii din Biertan intre 8 si 18 ani, dupa traditii si obiceiuri din secolul al XVIII-lea sau cinema in aer liber prezentand  o serie de proiectii de film pe teme sociale, culturale, etnice si culinare.

Transilvania Fest se desfasoara  sub inaltul patronaj al ASR Principesa  Margareta a Romaniei si inaltul patronaj international al ASR Printul Charles de Wales.

Detalii despre programul evenimentului si la acest link.

Parteneri Festival: Primaria comunei Biertan, Copsa Mare Guest House, Fundatia Soros Romania, Reky Travel,  Oxford Brookes University, Institutul European pentru Itinerare Culturale, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, British Council, Asociatia Mioritics, Slow Food Cluj Transilvania,  Fundatia Adept, BT Public Relations, Caprimed,  Ippon Med SRL, Meditur, Ratiu Family Foundation, Centrul Ratiu pentru Democratie,  Fundatia Ratiu Romania, Turda Fest, Finomsaguri Ariesene

Parteneri media Festival: TVR Cluj,  Nova TV Medias, Radio Guerilla, 24 FUN,  Good Food, Good Homes, Profil Cultural, TimeOut Bucuresti, Tribuna Sibiu, calendarevenimente.ro, dordeduca.ro, port.ro, promoafaceri.com, medias.info, studcard.ro, stiridecluj.ro

www.transilvaniafest.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.