Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Webinar pentru tineri și profesori, dedicat prevenției și gestionării efectelor crizei provocate de COVID-19

0

Junior Achievement (JA) România organizează în această săptămână un webinar pentru elevi, studenți și profesori dedicat încurajării atitudinii responsabile pentru prevenția răspândirii COVID-19 și pentru gestionarea efectelor economice provocate de pandemie.

În cadrul acestuia, JA România își propune să ofere o imagine asupra contextului provocat de pandemia COVID-19 și să sublinieze importanța educației și a atitudinii responsabile în aspecte ce țin de gestionarea acestei situații la nivel personal, comunitar și economic.

Voluntari din domeniul medical le vor exemplifica participanților sursele sigure de informare și principalele măsuri de prevenție și le vor explica importanța respectării acestora, ca mod de contribuție personală la diminuarea efectelor de natură medicală ale pandemiei.

De asemenea, participanții vor beneficia de explicații ale unor efecte deja vizibile în economie: Ce este recesiunea economică? Ce este panic buying-ul și cum afectează echilibrul cererii și ofertei? Ce modificări apar în tranzacțiile la bursă?

Această inițiativă face parte din programul de Educație pentru sănătate derulat de JA România ca o componentă a strategiei de educație economică a tinerilor. Începând cu 2012 au beneficiat peste 45.000 de tineri, de activități la clasă dedicate prevenției și stilului de viață sănătos

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate in 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing” și „project based” sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi și studenți din peste 1.700 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2019, Junior Achievement a celebrat 100 de ani de existență.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.