Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Webinar | Manifest pentru o școală incluzivă | 25 februarie | 16:30

0

Suntem bucuroși să revenim către voi cu o nouă invitație la un nou eveniment online, de această dată despre #EducațiaIncluzivă.

În cadrul proiectului Education Includes Opportunities, CONCORDIA Academia are ca obiectiv principal conceperea și testarea unui model unic de intervenție socio-pedagogică pentru a asigura accesul deplin la o educație de calitate pentru copiii din familii și comunități vulnerabile și marginalizate, prin activarea echipelor multidisciplinare formate din profesori, asistenți sociali, psihologi, consilieri școlari și pedagogi, pentru a sprijini copiii și familiile acestora în cel mai bun mod posibil.

Ne-am dorit să înțelegem cât mai bine care sunt nevoile și provocările din punct de vedere educațional și social. În acest sens am colectat informații și date prin interviuri, focus grupuri, chestionar aplicat la nivel național și întâlniri cu specialiști.

Despre rezultatele analizei noastre vom povesti pe larg alături de Silvia Mișuexpert educațional. Vom afla împreună cum este vazută incluziunea din perspectiva părinților, cadrelor didactice, psihologilor, consilierilor școlari și alți specialițti atât din domeniul educațional, cât și social.

Pentru că noi credem în puterea exemplului o vom avea invitată pe Adina Angelescu, Director Școala Primară CONCORDIA, care va împărtăși cu noi cum lucrează echipa multidisciplinară la nivelul școlii, care sunt provocările. dar și reușitele atunci când vorbim despre o școală incluzivă.

Vino alături de noi, joi 25 februarie, între orele 16.30 – 18.00, pentru a afla mai multe despre educația incluzivă din perspectiva socio-educațională.

Participarea este gratuită, pe bază de înscriere până în data de 24 februarie inclusiv.

Despre autor

avatar

Despre CONCORDIA Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și ocrotește anual peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova. Principalele servicii ale CONCORDIA asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire și educație pentru copii și tineri în case de tip familial, educație vocațională și formare profesională, consiliere și orientare profesională, locuințe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii și servicii în comunitate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.