Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Webinar gratuit Familia îndoliată – Ritualuri noi pentru Sărbătorile de iarnă

0

Iubeam Crăciunul, dar anul acesta îl urăsc! Voi petrece Sărbătorile plângând în casă, la biserică şi la mormânt. La noi, muzica va fi oprită, televizorul va fi dat pe volum mic, vom fi departe de aglomeraţie, ca nu cumva veselia celorlalţi să ne doboare complet. Nu e doar un coşmar, ci e chiar primul Crăciun fără el…”, ne povesteşte Alina, după câteva luni de la moartea tatălui ei.

Şi la fel de bulversaţi şi speriaţi de luna decembrie sunt mii de alţi oameni pentru care lipsa persoanei dragi înseamnă lipsa bucuriei de a sta la masa de Crăciun sau Revelion şi lipsa speranţei de a face planuri pentru anul ce vine.

După decese premature, traumatizante, neaşteptate, anual circa 50.000 de familii de români au dreptul la servicii de sprijin accesibile şi de calitate, indiferent de venituri, educaţie sau religie. Majoritatea populaţiei consideră “prea scumpe” sedinţele de consiliere sau terapie (o oră costă între 50 şi 150 ron, în funcţie de oraş) şi mulţi oameni nu ajung la întâlniri faţă în faţă cu psihologul, din teama de a fi consideraţi “nebuni” şi/ sau lipsa de încredere în rezultatele terapiei.

Pentru prima oară în România, toţi cei afectaţi de un deces în familie pot beneficia de sprijin psihologic gratuit, chiar la ei acasă, prin intermediul internetului.

Sâmbătă, 24 noiembrie, între 18.00 şi 19.00 (ora României), va avea loc primul webinar (seminar transmis în direct pe internet) în limba română, pe tema sănătăţii în perioada de doliu. Sunt invitate atât familii care au suferit o pierdere recentă, cât şi prieteni şi terapeuţi care interacţionează frecvent cu aceste familii. Tema întâlnirii este “Familia îndoliată – Ritualuri noi pentru Sărbătorile de iarnă”

Întâlnirea are 3 părţi:
1. Prezentarea echipei şi serviciilor oferite de Asociaţia “Există viaţă după doliu!”
2. De ce Sărbătorile aduc aşa multă suferinţă? Câteva manifestări “normale” în această perioadă.
3. Recomandări sub formă de ritualuri noi, pe care oricine le poate pune în practică acasă, cu cheltuieli minime. Informaţiile se bazează pe experienţa unor organizaţii din SUA şi Marea Britanie care au lucrat cu mii de familii îndoliate în ultimii 30 de ani şi au fost adaptate conform credinţelor şi obiceiurilor româneşti.  

Aceste ritualuri noi nu îşi propun nici să înveselească fără motiv, nici să ia durerea cu mâna, nici să rupă legătura cu trecutul. Ele au rolul de a întări legăturile emoţionale dintre membrii familiei îndoliate, aduc un pic de echilibru, de alinare şi un punct de sprijin în perioada Sărbătorilor. Vom vedea că lucruri mici pot avea impact mare!”, spune Livia Căciuloiu, psihoterapeut si coordonator al programelor Asociaţiei în zona Bucureşti-Ilfov.

Oricine este binevenit, în limita locurilor disponibile şi numai după confirmarea înscrierii la adresa contact@existaviatadupadoliu.ro sau prin formularul de participare de pe site. Detalii la telefon 0745.55.66.02 şi pe site www.existaviatadupadoliu.ro.

Reuşim să oferim acest serviciu inedit şi cu acoperire aşa de mare datorită donaţiilor primite în acest an de la persoane fizice. Oricine doreşte poate finanţa astfel de webinarii pe viitor, costurile pentru o întâlnire ajungând la circa 700 RON.  Ne dorim să devină întâlniri lunare, cu sute de participanţi. Haideţi să ne cunoaştem mai bine!” spune Mihaela Vlad, Preşedinte Asociatia “Exista viata dupa doliu!”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.