Waldo, primul sistem de alarmă inteligent din România dedicat bicicliștilor urbani

0

Waldo, primul sistem de alarmă inteligent din România dedicat bicicliștilor urbani.

Te ţine conectat cu bicicleta oricând, oriunde.

  • Localizarea bicicletei prin GPS în caz de furt
  • Aplicație mobilă conectată la dispozitiv prin conexiune la Internet
  • Notificarea utilizatorului pe telefon în cazul unei tentative de furt
  • Posibilitate de căutare de magazine de biciclete şi ateliere de reparaţii în proximitate cu ajutorul aplicației mobile

Waldo este primul sistem de alarmă inteligent din România dedicat bicicliștilor urbani. Sistemul este format dintr-un dispozitiv amplasat pe bicicletă, dispozitivul de alarmă propriu-zis, și o aplicație mobilă conectată la acesta. Dacă cineva încearcă să fure bicicleta, dispozitivul emite un semnal sonor puternic pentru a descuraja hoțul și a alarma persoanele din jur. Concomitent, utilizatorul este notificat pe telefon prin intermediul aplicației. Dacă, totuși, bicicleta este furată, poate fi localizată prin GPS folosind aplicaţia mobilă.

Waldo - Logo

Dispozitiv de alarmă imposibil de scos de pe bicicletă

Dispozitivul de alarmă se prinde pe cadrul bicicletei prin intermediul unui suport cu rol de carcasă de protecție ce previne scoaterea facilă a acestuia de pe bicicletă. Prinderea sistemului se realizează electronic și nu poate fi scos de pe bicicletă decât de către proprietarul acesteia, prevenind astfel pierderea sau chiar furtul dispozitivului.

De asemenea, dispozitivul se poate reîncărca folosind orice cablu micro USB universal. Cu ajutorul aplicației, utilizatorii pot verifica nivelul bateriei dispozitivului și pot primi notificări în cazul în care acesta este scăzut.

Conectați cu bicicleta oricând, oriunde

Dispozitivul este gândit să funcționeze împreună cu aplicația mobilă ce promite conectivitate în orice loc și moment cu bicicleta. Spre deosebire de dispozitivele clasice de alarmă pentru biciclete, Waldo permite bicicliștilor să fie conectați cu bicicleta lor oriunde s-ar afla, deoarece comunicarea se face prin conexiune la Internet.

Dispozitivul detectează mișcarea și emite un semnal sonor puternic, în timp ce pe aplicație utilizatorul primește notificări cu privire la starea bicicletei. Însă, în afară de notificările în caz de tentativă de furt, aplicația permite şi localizarea prin GPS a bicicletei în cazul în care aceasta a fost furată.

Localizarea service-urilor și a magazinelor de biciclete din proximitate

Pentru oamenii care merg zilnic cu bicicleta, aplicația poate fi de un real ajutor. Prin intermediul acesteia, ei vor putea să localizeze service-urile sau magazinele de biciclete din proximitate în cazul în care întâmpină probleme cu bicicleta pe drum. Pe lângă funcțiile utilitare, aplicația mai permite şi setarea unui profil pentru bicicletă, precum nume și descrierea acesteia. Aplicația va fi disponibilă pe Android și IOS.

Dispozitivul și aplicația vor fi disponibile în vara anului următor

Proiectul a demarat în luna iulie a acestui an, iar în prezent se află în stadiul de prototip. Aplicația va fi lansată în martie 2015 cu funcția de localizare a magazinelor de biciclete și service-uri din proximitate, urmând ca în vara aceluiaşi an să fie lansat dispozitivul împreună cu restul de funcționalități ale aplicaţiei.

Proiectul a luat naștere la iniţiațiva a trei tineri: Radu Ţuţueanu – absolvent al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, în prezent urmând cursurile programului de masterat Sisteme de Calcul Parelele şi Distribuite al aceleiaşi instituţii, Vlad Georgescu– absolvent al Facultății de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti și în prezent masterand al programului Advanced Microelectronics și Narcis Mihai– absolvent al Facultății de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică şi al programului de masterat Baze de Date – Suport pentru Afaceri din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Pentru mai multe detalii despre Waldo, accesați website-ul www.waldo.bike și pagina oficială de Facebook.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.