Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Vreau şi eu să merg la şcoală!”

0

In perioada 25 august – 30 septembrie, Fundatia Inima de copil desfasoara campania Vreau si eu sa merg la scoala !. Campania isi doreste strangerea de ghiozdane, rechizite scolare sau orice suma echivalenta acestora, pentru sustinerea inceputului de an scolar al copiilor pe care Fundatia ii are in grija in acest moment. Aceasta actiune este parte a programelor noastre de reducere a riscului de abandon scolar in cazul copiilor ce provin din familii defavorizate. Pentru aceste familii suma de 150 lei echivalenta achizitionarii rechizitelor necesare frecventarii orelor de curs pe durata anului scolar, reprezinta un efort considerabil.

Statistici ingrijoratoare ce indica cresterea ratei de abandon scolar cu pana la 17% ne-au determinat sa initiem campania Vreau si eu sa merg la scoala !

“De peste 10 ani programele desfasurate in cadrul Fundatiei sustin dreptul copiilor la educatie. Respectarea acestui drept ii poate ajuta pe copii vulnerabili sa reuseasca. Din pacate in Galati rata abandonului scolar este in crestere. Facem tot ce ne sta in putere pentru ca cei peste 250 de copii ce beneficiaza de programele noastre de sustinere a educatiei sa mearga la scoala si sa obtina rezultate cat mai bune. ” – Anna Cristina Burtea, Director Executiv

”Cand invat simt ca sunt libera, ca am aripi.” Elena, 9 ani

”Haideti sa sustinem impreuna visele acestor copii si sa ii ajutam sa devina oameni mari!”- Amalia Chirica, PR Fundraiser

Consideram importanta implicarea comunitatii in rezolvarea problemelor sociale, oferirea de oportunitati pentru a produce schimbarea. Initiativa si actiunile individuale ce se alatura unei cauze comune ajuta la gasirea celor mai bune solutii.

mihai

Alege sa te implici. Alege sa donezi un ghiozdan echipat, rechizite sau suma echivalenta acestora pentru a oferi acces la educatie unui copil. Alege sa impiedici abandonul scolar si sa schimbi in bine viitorul unui copil.

Va invitam ca alaturi de ghiozdanul sau de rechizitele donate sa atasati si un mesaj sau o scrisoare pentru copilul ce va beneficia de aceste daruri minunate. Daca lasati si datele dumneavoastra de contact veti putea fi informati despre evolutia si situatia copilului ajutat.

Donatiile se colecteaza la sediul Fundatiei Inima de Copil, Micro 20, str. Furnalistilor, nr. 24, de luni pana joi, intre orele 09:00-17:00, sau in contul RO 98 RNCB0141032886400001. Pentru mai multe informatii sunati la 0236-312 199, e-mail office@inimadecopil.ro.

Impreuna putem aduce schimbarea. Va multumim!

Despre Fundatia Inima de Copil

Fundatia Inima de Copil a fost infiintata in Decembrie 1996 de un grup de voluntari romani  din orasul Galati. Doreau sa ajute un grup de copiii HIV+ abandonati intr-un spital si cativa copii ai strazii.

Cu foarte putine resurse „voluntarii”  au inceput sa schimbe in mod semnificativ vietile acelor copii neglijati si uitati. In acel moment viata a 4 dintre ei ai s-a schimbat si au inceput sa locuiasca impreuna cu fondatorii.

Misiunea Inima de Copil incepe atunci cand copiii fara sprijin cauta speranta si ajutor. Programele si activitatile desfasurate s-au dezvoltat de-a lungul anilor iar intreaga activitate este concentrata pe interesul si nevoile lor, pe accesul la educatie, pe oferirea de suport medical, consiliere, sprijinirea lor pentru a le vedea realizate visele.

Construim proiecte pe termen lung iar sustinerea programelor desfasurate in colaborare cu institutii, sectorul privat si societatea civila asigura oferirea calitatii si impactul de durata a serviciilor oferite.

In prezent peste 350 de copii  si tineri beneficiaza direct de programele Fundatiei Inima de Copil.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.