Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VOTEAZĂ pentru platforma online de joburi pentru mămici!

0

Inițiativa socială Work At Home Moms România există pentru a sprijini mamele aflate în căutarea unui loc de muncă la domiciliu sau cu jumătate de normă.

Mă numesc Elena Gorun și sunt o proaspătă mămică WAHM, sintagma ce definește cel mai bine pofta mea de viață și nevoia de a-mi folosi energia creatoare în sânul familiei mele, împreună cu soțul și copilul nostru. Știu că îmi pot alege viața pe care mi-o doresc și îmi exercit cu recunoștință acest drept. La fel, știu că nu sunt singura mamă WAHM și pentru asta mă aflu aici.

 

Sustine acest proiect pe platforma de crowdfunding we are here

we are here

Motivele pentru care multe mame aleg să-și prelungească perioada de ședere acasă după epuizarea concediului postnatal sunt dintre cele mai diverse, dar principalul este dorința de a fi alături de copiii lor un timp mai îndelungat decât cel permis de un serviciu convențional.

Soluţia

Pentru că ofertanții de joburi part-time sau la domiciliu nu sunt mereu de bună credință sau ofertele de muncă potrivite sunt greu de găsit, se impune existența unui filtru între aceste două entități: angajatori și candidați. De aceea, soluția este crearea unei platforme online cu următoarele funcții principale:

 • colectarea, trierea și expunerea ofertelor de angajare adresate mamelor dspuse sa lucreze de acasa sau part time;
 • secțiune de CV.uri;
 • pagină de articole informative;
 • pagină de evenimente, traininguri şi cursuri;
 • blog;
 • forum;
 • newsletter.

În ceea ce priveşte ofertele de muncă, în prima fază vor fi colectate de echipa asociaţiei dintre ofertele disponibile pe alte platforme sau prin contactarea directă a companiilor. În al treilea rând, vor fi ofertele postate de persoanele fizice care au nevoie de diferite servicii/colaborări (realizare de logouri, croitorie, produse de artizanat, traduceri etc.).

Costuri

Costurile pentru realizarea platformei sunt de 2800 de euro şi va fi gata de utilizare (versiunea beta) în luna februarie anul viitor, urmând să fie lansată oficial pe data de 8 martie, ca un cadou făcut mamelor.

Nu este o sumă mică dacă o comparăm, de exemplu, cu salariul minim pe economie, dar pălește alăturată impactulului pozitiv asupra vieții a zeci de mii de persoane (mamele și familiile lor).

Menționăm că în numai câteva zile de la lansarea inițiativei pe Facebook, la pagina WAHM Romania au aderat 500 de persoane, în marea lor majoritate mame care se regăsesc în conceptul ”work at home moms”. Sute de mame strânse laolaltă în numai câteva zile, fără buget de marketing, fără vedete care să strige adunarea, numai în urma invitației pe care am lansat-o și care a fost distribuită din bunăvoința oricui a văzut binele care se poate face.

Numărul mamelor care au nevoie ca această platformă să se concretizeze este uriaș. Aproape oricine are în jurul său cel puțin o persoană pentru care lucrul de acasă ori part time sunt opțiuni atrăgătoare și, mai ales, necesare.

Proiectul nu este numai realizabil, dar se află la distanță de 2,8 euro de 1000 dintre noi. Sau 28 de 100. Nu contează dacă suntem unul din o mie sau unul din o sută, cel mai important este să fim unul din cei 20 de milioane care pot aduce o schimbare.

Următoarea etapă este crearea de locuri de muncă, nu doar organizarea celor existente. Astfel, asociaţia non-profit WAHM România pe care o vom înfiinţa în acest scop,  va organiza cursuri de calificare și de antreprenoriat în principalele orașe ale țării, cu instructori și vorbitori aleși pe cât posbil dintre mămici. Acestea vor fi anunţate şi disponibile prin intermediul platformei. Pentru a accelera întregul proces, însă, realizarea siteului este indispensabilă.

Autosustenabilitate

Proiectul se va autosusţine din:

 • conturi premium;
 • publicitate pe platformă;
 • evenimente, cursuri;
 • donaţii şi sponsorizări.

Riscuri şi provocări

Cel mai mare Ţ”risc”Ţ pe care îl putem prevedea momentan este ca toate mamele din România să îşi găsească între timp un loc de muncă, ceea ce nu ar putea, desigur, decât să ne bucure. Cum însă este puţin probabil să se întâmple de la sine, nu ne rămâne decât să ne apucăm de treabă.

Echipa

Elena Gorun (27 de ani)

Pasiunea mea pentru hrana autentică a izvorât acum 4 ani când am cunoscut frumoasa echipă a magazinului bio Pukka Food. Astfel am cultivat și dezvoltat crezul că „sănătatea are stil” prin campanii de promovare, organizare și participare la cursuri de nutriție, demonstrații de gătit sănătos, prezentări și târguri, evenimente, concursuri și câte și mai câte. Când simți patima, ideile vin de la sine. Ulterior am dus pasiunea la un alt nivel, acela al nutriționistului certificat. Acum mă bucur de binecuvântarea de a fi mămica și lucrez de acasă: proiecte de nutriție, cărți de sănătate.

Atribuţii: PR, organizarea evenimentelor, selectarea ofertelor de joburi.

 

Marian Gorun (30 de ani)

Am debutat ca promotor online al artizanilor și artizanatului în februarie 2010, o dată cu realizarea primului articol-interviu din FacutDeMana.com. Ulterior, pe blogul meu de suflet s-au acumulat sute de articole (interviuri, în mare parte, dar și reportaje, editoriale și comunicate de presă dedicate acestui domeniu). Au existat suișuri și coborâșuri, dar dorința mea de a țese legături între artizani și publicul lor nu s-a stins niciodata.

Atribuţii: crearea şi menţinerea contactelor corporate, administrare platformă online, promovare online, selectarea ofertelor de joburi.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.