Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VOTEAZA pentru CUTIA Bebelusului

0

“CUTIA Bebelușului” a schimbat viața a generații întregi în Finlanda, în cei peste 81 de ani de când programul se desfășoară în această țară. Asociația SAMAS vrea să dea fiecărui copil șansa la o viață sănătoasă și sigură, în propriul său pătuț, precum și la o nutriție bazată pe laptele matern. Asociația SAMAS acordă mamelor sprijin în alăptare și îngrijirea bebelușului, dar și lucrurile de bază de care mama are nevoie pentru a-și crește copilul. 80% dintre deceselor bebelușilor sub 1 an, pot fi prevenite prin educația mamelor, conform UNICEF.

Proiectul “CUTIA Bebelusului” a intrat in etapa finala de jurizare – votul publicului – in cadrul Campaniei “Doneaza cu Pago”. Este nevoie de sprijnul tuturor si va rugam sa sustineti acest proiect social prin acordarea votului dumneavoastra:

https://doneaza.pago.ro/implementarea-conceptului-cutia-bebelusului-pentru-100-de-copii-si-mame/

Fiecare vot este important pentru cei 41,7% dintre copiii care se nasc si traiesc in saracie! In Romania, la fiecare 6 ore moare un copil sub 1 an.

Asociația SAMAS are ca misiune implementarea CUTIEI Bebelușului în maternitățile din rețeaua Asociației SAMAS, pentru copiii cu mame ce provin din medii defavorizate sau sunt minore.

CUTIA Bebelușului este însoțită de cursuri de îngrijire bebe și consiliere în alăptare.

Beneficiile implementării conceptului CUTIA Bebelușului:

Ø  Scade mortalitatea și morbiditatea infantilă,

Ø  Crește rata de alăptare,

Ø  Contribuie la creșterea responsabilității mamei și la motivarea acesteia pentru a obține sprijinul material,

Ø  Contribuie la dezvoltarea sănătoasă a bebelușului și la prevenția unor boli din viața de adult asociate cu perioada primelor 1000 de zile (Conform studiului Dr. David Barker – conform căruia condițiile fetale și precoce pentru sugari au un efect permanent de condiționare a metabolismului și a afecțiunilor cronice ale organismului, ulterior în viață).

Ø  Cutia de carton devenită pătuț, salvează vieți!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.