Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au mers în 5 localități

0

VOLUNTARII DE LA PARACLISUL CATEDRALEI NAȚIONALE CONTINUĂ ACȚIUNILE DE SPRIJINIRE A PERSOANELOR CU POSIBILITĂȚI MATERIALE REDUSE

Anul 2020 a fost plin de încercări pentru toți oameni. Persoane cu stabilitate financiară, cât și cei în nevoi, deopotrivă, au simțit duritatea pandemiei care a afectat întrega omenire. Dar greul cel mai mare l-au înfruntat persoanele cu situații materiale dificile, al căror venit mic s-a diminuat substanțial. În țara noastră, astfel de cazuri au primit speranță și mângâiere prin implicarea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale. În ultima zi a anului, voluntarii au mers în 5 localități, Belciug, Matița, Zănoaga și Cornurile de Jos, Județul Prahova și în Grădiștea din județul Ilfov. Iar în prima zi a noului an voluntarii au vizitat alte 2 localități, Tamaș și Moara Vlăsiei din județul Ilfov. 100 de familii din cele 7 localități au fost sprijinite de voluntari.

 

Părintele Alexandru Popescu, din localitatea Grădiștea, județul Ilfov, a spus: “Ne bucură acțiunea voluntarilor, pe de altă parte, cum am spus și anul trecut, ne responsabilizează, în sensul că, urmare a acțiunii de data trecută, am mai reușit să desfășurăm încă o astfel de activitate. Un tânăr care a văzut acțiunile voluntarilor m-a sunat și am reușit și noi, în prag de Crăciun, să oferim pachete bătrânilor și copiilor nevoiași. Pe de alta parte, această nouă vizită a voluntarilor este binevenită pentru bătrânii și familiile aflate în dificultate, mai ales că acest an, 2020, a fost foarte greu din punct de vedere material cât și din punct de vedere al statorniciei credinței noastre. Această pandemie ne-a forțat să ne arătăm solidaritatea unul față de altul și, mulțumim Domnului, acest coronavirus a avut și o parte bună, căci ne-a apropiat unul de altul. Am petrecut mai mult timp cu familia, dar am avut și ocazia să facem mai multe fapte bune.

Părintele Dan Georgescu, din localitatea Cornurile de Jos, județul Prahova, a adăugat: “La sfârșit de an, iată ca ne-am bucurat de revenirea voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale, voluntari care ne-au mai vizitat și în timpul stării de urgență, atunci când nevoile erau mult mai mari dar nici acum nu putem spune că am depășit acestă perioadă grea. Revenirea lor a însemnat o șansa pentru persoanele vulnerabile din parohia noastră. Oamenii sunt foarte bucuroși, și-au manifestat bucuria pe chip, ei resimt ajutorul bisericii, pentru că, iată, acești voluntari sunt imaginea bisericii în acțiune, imaginea unei biserici vii care este ancorată în realitățile și în nevoile acestui popor.”

Părintele Mihai Buinoschi, din localitatea Belciug, județul Prahova, a afirmat: “Acest sprijin este foarte important, atât sub forma materială, caut si sufletește. pentru că au fost ajutați atat oameni cu pensii de CAP, adică pensii sociale foarte mici, cât si familii cu copii mulți sau famili monoparentale, care se descurca foarte greu.”

Părintele Cornel Enache –Parohia “Moara Săracă”, din localitatea Moara Vlăsiei, județul Ilfov, a menționat:  “Prezența voluntarilor de la Catedrala Națională este un eveniment important în parohia noastra. După mai multe vizite pe care ei le-au efectuat aici cu diferitele campanii social filantropice, ultima oară chiar în postul Crăciunului.  cei mai sărmani si cei mai nevoiași dintre enoriașii din parohia noastră încep anul într-o notă cu mai mult optimism. Prin aceste daruri pe care voluntarii le împart, enoriașii văd că biserica, are grijă in permanență atât de sănătatea lor sufletească cât și de cea materială.”

Părintele Cosmin Mane, din localitatea Tamaș, județul Ilfov, a precizat: “Pentru multe familii din aceasta parohie, prezența voluntarilor Catedralei Nationale reprezintă un bun întrucât astăzi voluntarii au impărțit în parohia noastra produse de bază, produse alimentare, de igienă, produse necesare vieții. Și noi, de aici,  de la biserică, încercăm periodic să îi ajutăm, sunt familii cu mulți copii, pensionari cu venituri reduse, cu pensii mici, care de fiecare dată ne primesc cu zâmbetul pe buze. ”

Danuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a concluzionat: “ Nu puteam încheia acest an 2020, fără a face fapte bune. Și de data aceasta ne-am aflat în mijlocul persoanelor aflate în dificultate. Am adus emoție bătrânilor, am trasmis un mesaj de încurajare familiilor cu mulți copii, am adus bucurie sufletească tuturor acestor persoane. L-am adus pe Hristos în mijlocul acestora pentru că acolo unde este biserica, acolo unde sunt voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, acolo este bucurie, și  nădejde. Oamenii ne cunosc déjà, știu ca le suntem aproape, că îi sprijinim. În foarte multe dintre localitățile vizitate am revenit constant pentru a oferi un sprijin repetat. Cunoaștem foarte bine că sunt foarte multe persoane care au nevoie de ajutor, nevoile lor sunt mari, iar preoții parohi din comunitățile rurale au nevoie de sprijin pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. M-au împresionat foarte mult bătrânii, unii dintre ei au plans, au fost emoții au fost lacrimi de bucurie. Am fost  împreună cu ei la masă înainte de trecerea în noul an, prin aceste bucate care le-am pus pe mesele lor. Noi, voluntarii reprezentăm, prin aceste acțiuni, Catedrala Națională vie.  De-a lungul timpului, am fost prezenți exact acolo unde a fost mai mare nevoie, în mai mult de jumătate din țară, numai în anul 2020. În anul care tocmai s-a încheiat, toți voluntarii au făcut un efort considerabil de a transforma acest necaz, acestă supărare pricinuită de pandemie într-o bucurie și într-o comuniune. Iată ca am  intrat în 2021, un an care înseamnă foarte mult pentru noi, deoarece împlinim 10 ani de activitate, de voluntariat și de fapte bune. Și, ca să punem început bun, prima zi din 2021 am dedicat-o tot voluntariatului”.

Până în prezent în cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”  au fost oferite daruri în valoare de 370.000 de mii de lei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.