Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ARAD: Voluntarii care schimbă în bine România, premiati la Gala Natională a Voluntarilor 2020

0

GALA NAȚIONALĂ A VOLUNTARILOR – ediția a 9-a

13 martie 2020 – www.galavoluntarilor.ro

#VoluntarPentruRomânia | #GNV2020

Voluntarii care schimbă în bine România, premiati la  Gala Natională a Voluntarilor 2020

ARAD, 4 februarie 2020. Federatia VOLUM anunta lansarea celei de-a 9-a editii a Galei Nationale a Voluntarilor, eveniment de referinta pentru sectorul voluntariatului din Romania care premiaza anual oamenii si organizatiile care schimba in bine Romania zi de zi. Festivitatea de premiere se va desfasura la Filarmonica de Stat din Arad in data de 13 martie 2020 si este organizata impreuna cu Asociatia Cetatea Voluntarilor Arad.

Gala Nationala a Voluntarilor (GNV) are un rol-cheie in promovarea voluntariatului din Romania, dar si pentru recunoasterea voluntarilor si organizatiilor care desfasoara activitati de voluntariat. In cele 8 editii anterioare Gala a premiat peste 800 de voluntari si 100 de organizatii si institutii publice, aducand impreuna reprezentanti ai sectorului ONG, business si guvernamental intr-un mod inedit. 

In 2020, GNV aduce o componenta de sustinere a comunitatilor locale, fiind gazduita pentru prima oara la Arad si co-organizata impreuna cu una dintre organizatiile membre ale Federatiei VOLUM (Asociatia Cetatea Voluntarilor Arad).  Astfel, Federatia doreste sa sublinieze rolul critic al comunitatilor in dezvoltarea voluntariatului din Romania si sa ofere in fiecare an posibilitatea unui alt oras sau unei alte regiuni sa fie gazda voluntariatului national.

GNV se bazeaza pe o competitie transparenta la nivel national, fiecare organizatie non-profit din Romania care lucreaza cu voluntari avand posibilitatea de a nominaliza voluntari sau proiecte de voluntariat, conform regulamentului. Toate nominalizarile sunt analizate de catre un juriu extern format din reprezentanti ai partenerilor, sponsorilor si altor organizatii de marca din sectorul ONG din Romania. Din juriu nu fac parte organizatorii, dar nici membrii Consiliului Director al Federatiei.

Competitia se deruleaza in perioada 4 februarie – 13 martie 2020 online, conform regulamentului disponibil pe site-ul Galei – www.galavoluntarilor.ro .

Despre Federatia VOLUM. VOLUM/ Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania este singura coalitie de organizatii neguvernamentale care sprijina dezvoltarea voluntariatului din tara noastra, avand in componenta sa peste 80 de ONG-uri membre. Federatia VOLUM este o organizatie umbrela si un centru de resurse in domeniul voluntariatului infiintata in 2010, cu rol de reprezentare a problematicii voluntariatului si de sustinere a ONG-urilor si institutiilor publice care lucreaza cu voluntari.

Despre Asociatia Cetatea Voluntarilor Arad: suntem ONG-ul care printre multe alte actiuni de voluntariat, a schimbat fata sistemului medical din Judetul Arad, reabilitand Sectii intregi dedicate copiilor si parintilor. 

Și nu ne oprim aici, fiindcă avem multe alte idei și proiecte pregătite pentru viitor, la fel de relevante pentru arădeni. Vrem să demonstrăm că totul e posibil când ai o idee, o echipă mare și inimoasă de voluntari, dar și oameni care contribuie activ la îmbunătățirea vieții în orașul lor. 

🏰 Credem, de altfel, că Cetatea este nucleul întărit al comunității noastre – o formă de fortificație care indiferent de împrejurări, rămâne fermă și stabilă, protejând locuitorii săi.

 Anexa

Calendar COMPETIȚIE GNV2020

4 Februarie – 21 Februarie: Nominalizări

21 Februarie – 9 Martie: Preselecții si Jurizare

13 Martie: Gala Națională a Voluntarilor  

 

Timeline de Gala, de-a lungul timpului

2019 – Inimă de voluntar

2018 – Voluntar Pentru România

2017 – Cei 7 ani de acasă

2016 – Voluntariat #CuDrag

2015 – Călătoria prin experiențe de voluntariat

2014 – Voluntariatul devine o tradiție

2013 – Olimpiada voluntarilor

2012 – România Interbelică

2011 – Anul European al Voluntariatului

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.