VoluntarCenter, cel mai bun program de voluntariat al anului din domeniul educatiei in Romania!

0

VoluntarCenter – program educational Junior Achievement Romania de voluntariat in scoala cu sprijinul comunitatii de afaceri din România – a fost desemnat cel mai bun proiect la categoria “Proiectul de voluntariat al anului in domeniul educatiei” la Gala Voluntarilor 2011.

Programul urmareste schimbarea modului in care tinerii percep scoala, implicându-i in activitati practice care pun in evidenta impactul pe care educatia il are asupra independentei financiare si calitatii vietii indivizilor si comunitatii, prin participarea la orele in scoala a consultantilor voluntari din companii – cei care prin prezenta lor la clasa aduc elevilor exemple practice si reprezinta un model de profesionalism si reusita in cariera. 1.300 de angajati din 300 de companii au participat in anul 2011 in calitate de consultanti voluntari, in scoala, la clasa. Ei s-au alaturat celor peste 330.000 de voluntari din programele JA din toata lumea care, anual, ii ajuta pe elevi sa isi dezvolte cunostintele si abilitatile economice si antreprenoriale.

Gala Voluntarilor 2011 este primul eveniment national dedicat recunoasterii voluntarilor si proiectelor de voluntariat si a adus in atentia publicului patru sectiuni dedicate recunoasterii voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari si centrelor de voluntariat. Evenimentul face parte din Planul national de actiune pentru Anul European al Voluntariatului 2011 in Romania si este organizata de Grupul de coordonare AEV 2011 in Romania.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează