Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vocile solidarității episodul 4: Viziera solidarității

0

În al 4-lea interviu al campaniei Vocile solidarității din cadrul proiectului CiviCultura 2020, am aflat care este legătura dintre arhitectură și medicină. O mână de arhitecți timișoreni a folosit un prototip internațional, cu ajutorul căruia au realizat sute de viziere pentru medicii din Timișoara, la începutul pandemiei COVID-19. Este vorba despre platforma F O R, în spatele căreia activează mai mulți oameni creativi din Timișoara care au printat viziere cu ajutorul a 4 imprimante 3D.

Maria Sgîrcea face parte din echipa F O R, și vorbește în acest interviu despre cum au ajuns ea și colegii ei să vină în sprijinul medicilor timișoreni la începutul crizei COVID-19.

F O R este o platformă locală care activează ca sursă de inspirație, inovație și evoluție pentru profesioniștii din sectorul creativ, și care, în curând, va oferi un spațiu de lucru comun de tip co-working.

Campania Vocile Solidarității prezintă interviuri cu organizații sau grupuri care lucrează pentru binele societății, cu scopul de a crește implicarea cetățenilor din Timișoara în astfel de inițiative. Interviurile apar săptămânal, timp de 6 săptămâni, pe pagina de Facebook CiviCultura.

Proiectul CiviCultura este organizat de Teatrul Studențesc Thespis și Asociația Culturală Diogene, și constă în acțiuni culturale care promovează implicarea civică a locuitorilor Timișoarei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.