Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vlad Pop aleargă 620 km, la 6633 Arctic Ultra Virtual Race 2021, de la Cluj-Napoca până la Constanța, pentru bursele MagicEDU

1

„Viața însăși este magie, iar dacă nu crezi asta, măcar încearcă s-o trăiești ca pe ceva magic.” Albert Einstein

Din cauza pandemiei, ediția 6633 Arctic Ultra 2021 a fost amânată, dar asta nu îl poate opri pe Vlad Pop, ultramaratonistul Magic, să alerge.

Startul competiției virtuale va avea lor pe 1 Martie 2021, când Vlad va porni în ultra-maratonul Cluj – Constanța, via Sighișoara, Brașov, MagicHome București.

Ca întotdeauna, combustibil îi va fi gândul la copiii bolnavi de cancer, de la Asociația Magic – mai exact, acum își dorește ca alergarea lui să strângă cât mai mulți bani pentru bursele educaționale MagicEDU, din 2021.

Pe 1 martie, la ora 08:00, din fața Casei Radio Cluj, Vlad împreună cu Alex Moldovan, Anca Luca, Cristi Marius, Ionut Rada și alți sportivi vor porni în cursa la capătul căreia speră să strângă 600.000 ron, pentru ca 100 de copii grav bolnavi, cu diagnostice oncologice sau cronice, să primească și în 2021 o bursă MagicEDU în valoare de 500 de lei, lunar.

În ianuarie 2020, Asociația Magic a demarat proiectul MagicEDU, prin care 100 de copii cu afecțiuni grave, din familii care întâmpină mari dificultăți financiare, primesc lunar burse în valoare de 500 de lei.

Unul dintre ei este Andrei, diagnosticat în copilărie – a fost în MagiCAMP, în primul an de tabără, în 2014. Astăzi, Andrei are 19 ani, este student la Brașov și beneficiar MagicEDU de la inceputul proiectului. În pandemie, ambii părinți i-au rămas șomeri. ”Având în vedere că părinții mei sunt în șomaj, nu ne-a fost ușor, dar am încercat și am reușit să salvez cât mai mult din bursa Magic, pentru momentul în care voi începe facultatea”. În câțiva ani, Andrei va fi profesor de franceză sau traducător. Iar asta se va fi datorat (și) fiecăruia dintre cei care au donat pentru MagicEDU.

Un alt beneficiar al burselor MagicEDU este Angi, o superbă și sclipitoare domnișoară magică, proaspăt studentă la Facultatea de Medicină de la Universitatea Oxford, Marea Britanie. Visul ei este să găsească un tratament revoluționar pentru tratarea cancerului.

De mică a fost pasionată de chimie, biologie, matematică și fizică. A participat la concursuri și olimpiade, iar învățatul în plus la materiile astea nu i-a fost niciodată corvoadă, ci relaxare și bucurie – chiar și în chinuitoarele luni petrecute în spital.

”Visul meu este să particip la îmbunătățirea chimioterapiei actuale, așa că am căutat facultățile de top din Anglia, care organizează programe de cercetare medicală. Astfel, cu multă perseverență, pasiune și sprijinul părinților, am reușit să ajung la Facultatea de Medicină, în Marea Britanie. Cred cu tărie că primul pas pentru a ajuta cu adevărat lumea din jurul nostru este de a lupta pentru educație”.

Cândva, niște copii magici vor fi tratați cu chimioterapii miraculoase, la descoperirea cărora va fi contribuit și o domnișoară magică, pe nume Angi, iar Vlad și toți cei care i-ați fost alături vor fi fost și ei parte din această ecuație magică.

Fiecare pas pe care Vlad Pop îl aleargă în cursele de sute de kilometri înseamnă un sprijin pentru un copil bolnav și familia lui.

”Am ajuns la concluzia că doar rămânând în România putem schimba lucrurile. Noi, tinerii, avem o voce, putem să fim de folos și să fim o inspirație. Frica este unul dintre cele mai mari obstacole pe care trebuie să le depășim, dacă dorim să ne atingem obiectivele. Teama de ceea ce poate să se întâmple sau să nu se întâmple, teama de eșec sau chiar teama de ceea ce vor crede alții dacă lucrurile nu funcționează așa cum ne așteptăm. Crede în tine și în visele tale. Continuă să stai în adevăr, chiar dacă te sperie. Iubirea învinge frica”.

Iubirea lui Vlad pentru copiii Magic a învins frica. Pentru că Vlad doar aleargă, nu fuge.

Efortul lui Vlad nu și-ar fi îndeplinit însă scopul fără sprijinul comunității și al sponsorilor – comunitatea a fost cea care a dat sens fiecărui pas pe care Vlad l-a făcut la Cercul Polar, în 2020, ajutând mulți copii să nu abandoneze școala și să-și urmeze visurile.

Investind în copii, în sănătatea și în educația lor, investim în generația care va schimba România.

Pe 1 martie 2021, Vlad invită toți doritorii să alerge împreună cu el măcar primul kilometru de la începutul cursei, din fața Casei Radio din Cluj, ori ultimul kilometru, până la Casino Constanța, ori să se alăture cursei oriunde pe parcurs – din Cluj-Napoca, Apahida, Tg. Mures, Sighișoara, Bran, Târgoviște, București MagicHome, Dragalina, Constanța.

Puteți întinde însă o mână de ajutor acestei cauze, în patru moduri:

  1. Redirecționați 3.5%: https://asociatiamagic.ro/redirectioneaza/
  2. Donați online, prin card bancar: https://magicamp.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=14565
  3. Companiile pot ajuta redirecționând 20% din impozitul pe profit din primul trimestru al anului 2021: https://asociatiamagic.ro/contract/
  4. Donați 2 euro prin SMS cu mesajul BURSA, la numărul 8844

100% din banii oferiti de parteneri vor merge pentru educatia copiilor.

Prezenta partenerilor poate determina si pe altii sa ajute in vreun fel demersul lui Vlad.

Pentru că numai pas cu pas și mână de la mână, facem lumea mai bună.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.