Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Viva Credit IFN oferă o șansă la educație pentru 10 copii de la sat

0

În acest an școlar, Viva Credit IFN și asociația Merci Charity Boutique, prin programul educational “Viva Pentru Educație” au investit în educația a 10 elevi de la sat din judetele Olt si Mureș. Acestia au obtinut o bursă de studiu în urma unui proces de selectie derulat în iulie anul trecut.

Program burse 2

Cei 10 copii, 9 dintre ei în clasa a 9-a și unul în clasa a 10-a, provin din familii fără venituri sau cu venituri reduse. Copiii sunt motivați să își continue studiile la școli profesionale din oras, însă situatia financiară nu le permite acest lucru. Ei sunt susținuți prin program cu o bursă lunară în valoare de 500 lei care le asigură cazare la internat, rechizite, manuale, transport, masă, uniforme și instrumente necesare pentru orele de atelier.

Rezultatele după primul semestru la liceu, nu au întârziat să apară: unul dintre copii a fost ales contabilul clasei, altul șeful clasei și unul dintre ei a obținut a treia medie din clasă. Unii copii au început deja practica școlară și sunt încântați de asta. Printre ei se află viitori organizatori de evenimente, contabili, electricieni, mecanici și coafeze. Tot anul acesta, am susținut și un elev dintr-un sat din Olt să își continue studiile în Slatina. Acesta este un fost pacient oncologic, în prezent elev la Teologie, ales și el șeful clasei.

“Trăim într-o țară în care abandonul școlar este un fenomen întâlnit din ce în ce mai des. Si, în cele mai multe cazuri, motivul principal este sărăcia. Prin acest proiect dorim să oferim o șansă în plus acestor copii al căror viitor este limitat din motive financiare. Dacă vrem să avem o societate dezvoltată, trebuie să investim în educație”, Ionut Stan – Director General, Viva Credit.

“Dacă nu oferim sprijin financiar copiilor de la sat, mulți dintre ei, la 14-15 ani, fără şcolarizare terminată şi cu o vârstă sub aceea permisă de Codul Muncii pentru a se angaja, vor rămâne cu o singură opţiune, aceea a prestării de munci agricole alături de părinţi.”, Daniela Staicu – Merci Charity Boutique.

Prin acest proiect, Viva Credit și Merci Charity Boutique contribuie la prevenirea abandonului scolar pentru elevii de la sat unde unul din 5 copii nu își continuă studiile la liceu motivul principal fiind lipsa banilor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.