Vino la Castelul Corvinilor la Opera Nights, cel mai mare festival de operă în aer liber din România!

0

Opera Nights, cel mai mare festival de operă în aer liber din România, se întoarce în acest an cu un master-class sub îndrumarea Leontinei Văduvă.

sigla ON 2014

Dacă e vară, nu e mare și soare, ci lună și operă! Cel mai mare festival de operă în aer liber din România, Opera Nights, ajuns la a patra ediție, vă așteaptă între 15 și 20 iulie la Castelul Corvinilor din Hunedoara și Palatul Magna Curia din Deva cu un program colorat și spumos. Prin urmare, e rost de bilete! Acestea au fost puse în vânzare și își așteaptă cumpărătorii melomani și…lunatici! Nu numai atât, dar tinerii interpreți de operă vor putea beneficia de un master-class sub îndrumarea sopranei Leontina Văduva.

Pentru 2014, organizatorii au pregătit un repertoriu de personaje unul și unul. Carmen, de Georges Bizet, va deschide festivalul, în seara de 15 iulie, încărcând atmosfera cu pasiune și dramatism. Pe 16 continuăm cu povestea celebrei Tosca, de Giacomo Puccini, iar pe 17 schimbăm abordarea pentru că în premieră veți putea vedea la Opera Nights un spectacol de balet – Don Quijote, de Ludwig Minkus. Pe 19, nu vom dormi…pentru că Turandot, de Puccini, ne cheamă în China să fim martori ai provocărilor ei pentru pețitori, iar pe 20 iulie încheiem optimist cu Văduva Veselă, a lui Franz Lehar.

Probabil ați observat că am sărit o dată între 15 și 20 iulie – datorită succesului de anul trecut, în seara de 18 iulie sunteți invitați din nou să dansați la Balul Operei într-un decor perfect acordat rochiilor lungi – Sala Dietei din Castelul Corvinilor.

În acest an la Opera Nights spectatorii se vor bucura de prestația Leontinei Văduva, soprană cu un palmares impresionant, cu roluri jucate pe scena Operei Regale Covent Garden și a Operei Metropolitane din New York. Pe parcursul festivalului, aceasta va ține un master-class pentru tinerii soliști care, pe 20 iulie, vor performa în cadrul unui Concert extraordinar la Palatul Magna Curia din Deva.

Colaborarea excelentă cu Daniela Vlădescu, respectiv cu Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța ne-au convins să continuăm și în acest an împreună. Orchestra și corul teatrului vor întregi peisajul muzical al concertelor, iar corpul de balet va susține spectacolul în premieră la Opera Nights, Don Quijote.

Biletele pentru festival sunt disponibile din data de 7 aprilie 2014.

Ele se pot achiziționa în două modalități: direct, de la casieriile Teatrului de Artă din Deva sau de la Castelul Corvinilor din Hunedoara (pentru acesta din urmă, persoana de legătură este Geanina Lupu, tel. 0765492154), sau indirect, prin rezervare. Pentru rezervări, scrieți la adresa ngavrea@yahoo.com. Biletele pot fi trimise prin postă și achitate prin plata ramburs. Prețul biletelor individuale este de 40 de lei/seară, dar organizatorii oferă și abonamente pentru toate cele cinci seri, în valoare de 160 de lei. Pentru Balul Operei, invitațiile sunt limitate și se achiziționează separat. Pentru mai multe informații legate de achiziționarea biletelor și a invitațiilor, prețuri promoționale pentru copii și schema locurilor, vizitați site-ul și blogul Opera Nights. De asemenea, pentru informații legate de înscrierea la master-class, intrați aici.

Opera Nights este o producție a Asociației Culturale DevART, care deține drepturile de proprietate intelectuală asupra evenimentului.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.