Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vino in echipa noastra!

0

Pentru a lucra cât mai eficient și pentru a ajuta cât mai mult natura, orice ONG are nevoie de voluntari. La fel și ViitorPlus.

„Voluntariatul și, în același timp, ViitorPlus au intrat în viața mea în anul III de facultate când am asistat la o prezentare a proiectelor organizației în cadrul unui curs. Am fost atrasă de entuziasmul echipei, de multitudinea oportunităților de implicare și de faptul că în sfârșit apăruse o ocazie de a face ceva cu semnificație. Prima ședința de lucru la care am participat a fost planificarea unui program educațional pe tema managementului deșeurilor reciclabile pentru clădirea de birouri a unei companii din București. Acel program a fost unul din strămoșii actualelor programe Reciclează pentru copaci  și RECICLETA” , își amintește Veronica Andronache, fost voluntar ViitorPlus.

ViitorPlus oferă, alături de implicarea activă în acțiuni de dezvoltare durabilă , învățare continuă  și  dezvoltare pe plan personal și profesional.

„Proiectele desfășurate de organizație sunt foarte importante pentru mediu în prisma rezultatelor dar și pentru voluntari prin participare. Ca team leader am învățat să coordonez, ca și creativ în ședințe Sacoșa De Pânză am învățat să privesc din exterior, ca membru staff la Crosul Pădurii am învățat să lucrez în echipă. Fiecare activitate a avut importanța ei asupra formării unor calități importante nu doar în practica profesională, ci importante zi de zi, în orice activitate. Am învățat să am încredere în mine, am învățat să zâmbesc și să gândesc pozitiv, dar cel mai important este că am învățat ce înseamnă ECHIPA” , declară Oana Băloi. Pentru  Geanina, experiența ViitorPlus a fost „cel mai bun start pe care putea să îl aibă extrașcolar. Mi-a format o bună temelie pentru interacțiunile interpersonale viitoare și m-a ajutat să mă dezvolt și profesional. Eu mă voi considera întotdeauna membru în familia VP și voi fi un ambasador al organizației oriunde voi merge și oricui voi avea șansa să-i vorbesc depre organizație.”

ViitorPlus iţi oferă ocazia de a  fi voluntar și de a te dezvoltă , dar se poate ivi și ocazia de a deveni angajat, deoarece politica organizației este de a căuta mai întâi în rândul voluntarilor atunci când există un nou post.

” Am fost parte din ViitorPlus cam 3 ani. Oferta de angajare a venit după un an și jumătate de voluntariat, imediat după terminarea facultății. Am acceptat fără să clipesc, era exact ce îmi  doream. Am fost primul angajat al organizației și m-am ocupat în principal de proiectele și programele legate de managementul deseurilor” ne mai povestește Veronica.

Implică-te activ în protejarea  naturii, dezvoltă-te personal și professional, fii voluntar alături de ViitorPlus! Gabriela Iordan, Coordonator resurse umane în ViitorPlus: „Activitatea desfășurată în cadrul organizației le-a sporit voluntatilor noștri  dorința de implicare inacțiuni variate de protejare a mediul în care trăim. Pe lângă satisfacția muncii în sprijinul mediului, cu toții au descoperit farmecul noilor prieteni și a atașării instantanee atât de cauza căreia își dedică timpul și abilitățile, cât și de echipa alături de care lucrează.

Te invităm și pe tine să  vii alături de noi!

Primul pas este să descoperi ce post de voluntar ţi se potriveşte!

http://www.viitorplus.ro/Voluntari-42

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.