Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vineri, 12 Octombrie, ora 18:00, Romania este luminata de 1 milion de stele!

0

IMPREUNA LUMINAM VIATA CELOR AFLATI IN NEVOIE

– UN MILION DE STELE 2012 –

Vineri, 12 Octombrie, ora 18:00, Romania este luminata din nou de candelele solidaritatii. Ajuns la cea de-a 8-a editie, evenimentul Un Milion de Stele realizat de organizatiile Caritas din toata tara, aduce in atentia publicului situatia precara in care traiesc multi dintre semenii nostri si indeamna la coeziune si solidaritate cu cei aflati in nevoie.

La ora 18:00, in peste 30 de localitati din Romania se vor aprinde simultan in locuri publice un milion de candele de catre cei care vor sa sustina o persoana nevoiasa: un copil cu nevoi speciale, o persoana varstnica singura sau o familie care traieste sub pragul saraciei absolute. De asemenea, toti cei invitati vor putea sa ofere si o donatie la fata locului.

In 2012, Un Milion de Stele reprezinta vocea celor nevoiasi care vor sa gasesca solutii la problemele pe care le intampina si sa depasesca situatia de criza. Este un apel la ajutor pe care il adreseaza societatii si un semnal de alarma pentru autoritati. Raspunsurile constau in diversificarea si crestrea numarului de servicii sociale si medicale in comunitatile rurale si in orasele mici, in sustinerea si dezvoltarea serviciilor de ingrijire la domiciliu pentru persoanele nedeplasabile, in crearea de oportunitati de includere pe piata muncii a parintilor fara loc de munca, in alternative educationale si participare activa a copiilor cu nevoi speciale.

In cele cateva ore, cei prezenti la eveniment vor asista la un spectacol emotionant de lumina, la mesaje din partea reprezentantilor Bisericii Catolice, ai autoritatiilor locale si ai societatii civile, dar si la momente artistice special pregatite pentru cel mai amplu gest de solidriate din Romania.

Informatii despre eveniment, harta localitatilor participante in 2012, materiale de prezentare si o galerie de fotografii pot fi accesate pe site-ul www.unmiliondestele.ro

***

Daca editia 2011, prin puterea solidaritatii a reusit sa stranga in doar cateva ore peste 20.000 de sustinatori si fonduri in valoare de 46.465 de RON, editia 2012 pune accentul pe puterea exemplului cetatenilor responsabili si isi propune sa scoata in evidenta faptul ca impreuna suntem mai puternici pentru cei care au nevoie de noi. Mesajul evenimentului se adreseaza societatii civile, presei romanesti dar si autoritatilor si atrage atentia asupra efectelor saraciei cu care se confrunta milioane de oameni din Romania

In 2011, fondurile stranse au fost directionate catre 300 de familii sarace din Romania care au beneficiat de pachete de alimente de Craciun si de asistenta sociala din partea organizatiilor Caritas Romania.

Confederația Caritas Romania, organizatie neguvernamentala de tip retea cu o istorie de 20 ani, are rolul de a reprezenta la nivel national si international cele 10 organizatii Caritas active in Romania. Caritas abordeaza sistematic şi structurat problemele sociale ale comunitatilor raspunzand nevoilor persoanelor aflate in dificultate. La nivel national, organizatiile Caritas deruleaza programe de asistenta sociala complexa: ingrijire socio-medicala la domiciliu, pentru batrani şi persoane cu dizabilitati, educatie pentru prevenirea dezastreleor naturale, interventie directa in caz de calamitati, asistenta directa şi consiliere pentru familii, centre de zi pentru copii şi tineri, activitati de integrare comunitara şi profesionala pentru persoane defavorizate social. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.