Village Life angajeaza Manager de Proiecte

1

Viziunea Village Life este un spațiu rural prosper dar și armonios prin tradiție și peisaj natural, în care comunitățile sunt capabile să își folosească propriile resurse pentru a susține o economie locală dinamică și rezistentă la schimbări.

Misiunea noastră este susținerea dezvoltării durabile în comunități rurale cu perspective reduse, prin valorificarea specificului lor autentic.

village life

 Elemente de baza pentru lucrul in cadrul Village Life:

 • esential: pasiune pentru dezvoltarea armonioasa a mediului rural romanesc si disponibilitate de a calatori prin tara
 • preferabil: experienta pe proiecte de dezvoltare durabila, rurala sau dezvoltare comunitara, permis de conducere, experienta de lucru in comunitati rurale/dezavantajate

Denumirea postului: Coordonator proiecte (full-time): 1 an cu potential de prelungire

Obiectivele postului:

Coordonare proiecte Village Life, dupa cum urmeaza:

1. Acasa in Comunitatea Ta (25% din timp)

Proiectul este finantat prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman („Fondul Elvetian”), fiind coordonat de Fundaţia PACT în parteneriat cu Habitat for Humanity şi Asociaţia Village Life.  El vrea să raspundă problemelor legate de spaţiul de locuit (atat individual cat si comun) din zece comunităţi de romi sau comunităţi mixte, situate în mediul rural din sudul României.

Rolul Village Life este acela de a susține, cu ajutorul unor experți din domenii alese în funcție de nevoile beneficiarilor,  soluții practice de îmbunătățire a spațiului comunitar, in ideea unei dezvoltari locale de durata.

2.  „Activ pentru comunitatea noastra”  (25% din timp)

Proiectul este finantat prin Fondul ONG („Fondul Norvegian”), este coordonat de Fundatia PACT, iar Village Life este unicul partener. Se adresează problema lipsei de structuri ale societății civile și lipsa generală de implicare civică în localitățile rurale din județele Brăila, Tulcea și Constanța.  In 6 localitati rurale din aceste judete, se vor forma grupuri de initiativa si se va incerca implicarea a cat mai multor factori interesati in activitati spre beneficiul comunitatii.

Rolul Village Life este de a contribui, prin ateliere interactive, customizate pe nevoile fiecarei comunitati in parte – la motivarea comunitatii mai largi (grup de initiativa plus alti factori ineresati) de a se implica in activitati de dezvoltare locala durabila.

3.  Scoala Village Life (50% din timp)

Proiectul, castigator al competitiei Petrom „Idei in Tara lui Andrei” este coordonat de Village Life si isi propune organizarea unui curs de informare si educare a beneficiarilor asociatiei, gazde in reteaua de turism responsabil, in vederea sporirii capacitatii lor de a practica turismul la standare corespunzatoare.

In prima parte a proiectului, gazdelor din cele patru comunitati Village Life li se vor adauga unele noi. Apoi vor fi organizate 3 sesiuni de curs (60 participanti in total), in 3 centre regionale, in functie de distributia geografica a comunitatilor. Sesiunile vor fi tinute de echipa Village Life si/sau experti in domeniile identificate ca fiind prioritare: legislatie in domeniul turismului, principii ale agroturismului sustenabil, arhitectura si amenajare interioara pentru agroturism, ghidaj, comunicare si sensitivitate culturala.

Sarcinile/atribuţiile/activităţile postului:

 • coordoneaza implementarea activitatilor din proiecte, asigurandu-se ca ele sunt bine planificate si executate in timp util (inclusiv din punct de vedere logistic)
 • participa la intalnirile echipelor de proiect
 • gestioneaza bugetele proiectelor de care este responsabil, astfel incat activitatile sa se incadreze bine in limitele aprobate
 • calatoreste in comunitatile rurale beneficiare, de cate ori este prevazut in proiect
 • intocmeste rapoarte si stabileste valorile indicatorilor de performanta
 • participa la intocmirea rapoartelor financiare, alaturi de contabila
 • selecteaza si coordoneaza atat expertii cat si voluntarii pe proiectele de care este responsabil, asigurandu-se ca toata lumea e motivata si la zi cu ceea ce au de facut; distribuie sarcini si supervizeaza ducerea lor la bun sfarsit
 • scrie noi cereri de proiecte, aplicatii etc.

 Ocazional:

 • contribuie la identificarea de surse de finanţare instituţionale sau private pentru proiectele asociatiei
 • participă la planificarea  proiectelor (după caz): sesiuni de brainstorming, relatia cu parteneri şi alte persoane etc.
 • networking
 • participa la conferinte/ seminarii/ workshopuri, etc. in numele asociatiei

Abilitati si calificari

 • buna organizare si time-management
 • abilitatea de a coordona, concomitent, activitati pe proiecte diferite
 • atentie la detalii si rigurozitate
 • experienta in lucrul cu oamenii, preferabil din grupuri minoritare/ rurale/ dezavantajate
 • experienta in scriere/ implementare de proiecte
 • studii superioare, preferabil stiinte sociale
 • preferabil: carnet de conducere

Condiţii de lucru:

Programul de lucru flexibil, dupa nevoie; se aproximeaza la 36 ore/sapt, plus deplasarile in comunitati;

Spaţiul de lucru:  flexibil; biroul Village Life; in comunitatile gazda.

Perioada de evaluare a performanţelor: anual

Indicatori de performanţă:

 •  indicatorii specifici atinsi pe fiecare proiect in parte
 • grad de eficienta, organizare si time-management
 • noi finantari scrise, castigate de organizatie
 • feedback de lucru in echipa Village Life

Va rugam trimiteti CVul dvs si o scurta scrisoare de intentie (nu mai mult de o pagina) pe adresa: alexandra@villagelife.ro pana cel tarziu pe data de 15 septembrie 2014.

Remuneratie: competitiva

Data de incepere: 1 octombrie 2014.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.