VIDEO: Voluntariat din România. De unde să începi? Care cauză ți s-ar potrivi? Ce ai tu de câștigat din asta?

0

Eli Neicuț, programatoare de meserie, crede ca voluntariatul i-a schimbat complet traiectoria! Și vrea să încurajeze și pe alții să descopere puterea magică a făcutului de bine. Ea a creat Primul Vlog despre Voluntariat din România!

„Eli Vorbește” despre cum ne putem implica mai mult în comunitate, și cum putem contribui la rezolvarea problemelor care ne deranjează cel mai mult acum în România.

De unde să începi? Care cauză ți s-ar potrivi? Ce ai tu de câștigat din asta? Aboneaza-te la Eli Vorbește și urmărește episoadele care vor urma:

Ce ar fi să te uiți la:
�cum se construiește un spital
�cum se închid orfelinatele
�cum copiii primesc o șansă prin educație
Și să spui:
„Aici sunt banii mei!”

Pe lângă donații din economiile tale, poți să ajuți la rezolvarea problemelor care te deranjează cel mai mult în România, fără să scoți un ban din buzunar.
(de aceea îi și spune ‘redirecționare’ și nu ‘donație’).

Cât de importantă este această redirecționare pentru ONG-uri?
Deși 2%… din 10% impozit super puțin…
Apoi m-am interesat că în anii trecuți s-au strâns milioane de lei pentru fiecare ONG, bani care le susțin activitatea luni de zile.

De reținut este că în comparație cu ceilalți ani, în 2019 ONG-urile au cu două luni mai puțin timp de colectat aceste formulare-DEADLINE: 15 martie!

Posibil să vedeți pe alocuri și 3,5% pentru câteva ONG-uri care furnizeze servicii sociale. Dar ei au deja pre-completată partea aceasta.

Toți pașii menționați în episod se află și pe https://redirectioneaza.ro.
1. Alegi un ONG.
2. Completezi datele tale.
3. Descarci formularul, și trimiți direct la ANAF-ul de care aparții/ sau la ONG-ul respectiv.

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf…

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.