Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VIDEO! Numeroase persoane publice pe lista de susținători și un nou imn pentru Let’s Do It, Romania!

0

Cu numai câteva zile înainte de Ziua de Curățenie Națională de pe 12 mai, numeroase persoane publice din diferite domenii se alătură inițiativei „Let’s Do It, Romania!” Declațiile lor de implicare pot fi găsite pe contul de youtube al proiectului www.youtube.com/letsdoitro.

Persoanele publice care susțin „Let’s Do It, Romania!” sunt: Lala BandHelmuth Duckadam, Iulia Vântur, Zoli Toth, Irina Gologan, Cabral, Răzvan Fodor, Alex Dima, Andi Moisescu, Amalia Enache, George Vintilă, Serban Copot de la Animal X, Magor Csibi, Oltchim, Hahaha Production: Radio Killer,  Alex Velea, Brighi, Don Baxter și Shaka Muv, Smiley si Randi.

Testimonialele din acest an sunt realizate în acord cu conceptul campaniei de comunicare din 2012, sub umbrela “Schimbăm lumea împreună!”. Fiecare dintre vedetele implicare vorbesc despre gesturile mici care, făcute de fiecare dintre noi, au puterea de a transforma lumea într-un loc mai bun. De asemenea, fiecare dintre ele împărtășesc motivele pentru care s-au alăturat campaniei și ce le face să creadă că și „Let’s Do It, Romania!” este genul de acțiune care schimbă lumea, ușor, ușor, mai ales dacă ne gândim la faptul că în acest an, peste 100 de țări s-au alăturat mișcării globale „Let’s Do It, World!”

“Gesturile mici contează și pot schimba lumea! Haideți să întindem acea mână de ajutor și să facem acel gest mic care ar putea aduce o schimbare majoră în societatea în care trăim. Cu toții ne dorim o Românie mai frumoasă, mai curată, civilizată, asa că haideți pe 12 mai să facem curățenie împreună!” a declarat Iulia Vântur. Un al susținător vechi al inițiativei este și Cabral, care spune că “sunt câtiva ani deja în spate și se vede foarte tare diferența. Da, „Let’s Do It, Romania!” este genul de acțiune, de gest comun, care poate schimba lumea! De undeva trebuie să începem, iar acesta este un început foarte bun!”

Si Smiley este în continuare un ambasador important pentru acțiune, pentru cel de-al treilea an la rând: „Let’s Do It, Romania!” ar trebui să fie o atitudine pe care să o adopte toți oamenii în general, pe care să și-o impună în fiecare zi. E important să te gandești că poti să schimbi lumea în care trăiesti sau măcar lumea în care te învârți zilnic. Daca fiecare om si ar delimita un spatiu al lui de care să aibă grijă, am face un puzzle imens în toată lumea si fiecare ar avea grijă de bucățica lui”

 

De asemenea, campania din acest an beneficiază și de imn oficial, creat și interpretat de trupa Taxi, cu titlul “Să ne dăm țara la curățat”. Imnul reprezintă un îndemn către toți locuitorii României de a se implica în cel mai mare proiect de voluntariat din țară și poate fi ascultat aici.

Toți cei care vor să se înscrie pentru curățenia națională de pe 12 mai o pot face accesând site-ul oficial al proiectului, www.letsdoitromania.ro.

Let`s Do It, Romania!

 

„Let’s DoIt,Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 2010 şi 2011, în cele 2 ediţii organizate până în prezent, peste 500 000 de voluntari au participat în Ziua de Curăţenie Naţională. In 2012, Ziua de Curăţenie Naţională este 12 mai, zi în care România va face curăţenie alături de Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia, ca parte din iniţiativa globală Let`s Do It World! Peste 100 de țări din întreaga lume vor organiza o zi de curățenie generală, în perioada 24 martie-25 septembrie.

 

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza de Facebook: http://www.causes.com/causes/403155-let-s-do-it-romania

Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/LetsDoItRO

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.