Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VIDEO: Împrumută o carte de la bancă. S-a lansat prima bibliotecă în aer liber din Cluj-Napoca

0

Împrumuturile de la bănci nu trebuie să fie neaparat legate de sume de bani și nici să necesite o dobândă. La Cluj, există bănci de unde se pot împrumuta cărți: băncile dintr-un parc. Campania Cărțile pe față a lansat în Iulius Parc din Cluj-Napoca acțiunea Împrumută o carte de la bancă, prin care clujenii să poată răsfoi oricând cărți aflate chiar pe băncile parcului, în timp ce se bucură de o ieșire în natură.

cartile pe fata in parc la cluj

Tot în Iulius Parc, inițiatorii campaniei au inaugurat și prima mini-bibliotecă permanentă în aer liber din Cluj – o căsuță de lemn ce adăpostește titluri din domenii variate, de la beletristică până la cărți de business sau dezvoltare personală, din care oricine poate să aleagă cu rugămintea ca ele să fie citite în parc. Cei care doresc să împrumute o carte pe termen mai lung sunt îndemnați să aducă o altă carte la schimb. Cărțile aflate în parc au fost puse la dispoziția cititorilor de editura Nemira.

Căsuța de cărți atrage privirile și prin design-ul ingenios, cu acoperișul în forma unei cărți deschise și cu imaginea unui profil conturându-se pe una dintre ușițe. Acestă căsuță a fost realizată împreună cu agenția de publicitate Loopaa și finanțată de Service Auto Iovi din Cluj-Napoca. “Ne dorim să putem inaugura cât mai multe astfel de căsuțe în toate parcurile din Cluj-Napoca. Firmele și instituțiile care doresc să se implice în această acțiune, pot sponsoriza construirea acestor căsuțe”, spune Victor Miron, unul din inițiatorii campaniei.

“E frumos să vezi reacțiile pozitive ale oamenilor când descoperă aceste cărți și ne bucurăm să vedem adolescenți examinând curioși titlurile din căsuță sau returnând cărțile înainte de a pleca din parc”, susțin cu mândrie membrii echipei Cărțile pe față.

De la prima acțiune din ianuarie 2014, campania Cărțile pe față a realizat deja numeroase acțiuni surprinzătoare prin care să încurajeze cititul într-un mod creativ atât pe facebook, cât și în mediul offline. Dintre ele amintim: Cabinetul stomatologic anti-cariat, biblioteca la service auto, sau Gala cititorului clujean. Campania înregistrează azi peste 11.000 de fani pe pagina de facebook și are nenumărați susținători.

Inaugurarea primei căsuțe de cărți din parc este însoțită de acest clip video de promovare

carte iubirea ca o teapa

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.