Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Verde la 150.000 euro pentru proiecte ONG care urmaresc reabilitarea sau amenajare unor spatii verzi urbane!

0

MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat au lansat a sasea editie a programului de granturi ”Spatii Verzi”.

Sursa: stiriong.ro

Pe baza unui concurs, compania va acorda finantari in valoare totala de 150.000 euro pentru proiecte ONG care urmaresc reabilitarea sau amenajare unor spatii verzi urbane (total finantari – 50.000 euro) sau promovarea unor arii naturale protejate (total finantari – 100.000 euro).

ONG-urile pot depune cereri de finantare pana pe 1 martie 2011, iar castigatorii vor fi anuntati pe parcursul aceleiasi luni.

Finantarea maxima , in cazul proiectelor pentru promovarea ariilor naturale este de maxim 20.000 RON si de maxim 8.000 RON, pentru amenajarea unor spatii verzi urbane. Totodata, ele trebuie sa vina cu o contributie proprie de 20% din valoarea proiectului, care poate fi si in natura.

Se pot obtine fonduri pentru urmatoarele tipuri de activitati:

  • Junior Ranger – implicarea tinerilor in actiuni de conservare a biodiversitatii si de protejare a naturii in arii protejate
  • Ziua Ariei Protejate – declararea unei zile din an ziua ariei protejate respective si implicarea comunitatilor locale in acest demers
  • crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate
  • crearea sau amenajarea unor poteci tematice in scop educational
  • organizarea de evenimente dedicate Zilei Internationale a Biodiversitatii
  • crearea si reabilitarea zonelor verzi prin metode ecologice.

Informatii complete despre conditiile de participare pot fi gasite pe site-urile partenerilor: www.molromania.ro si www.repf.ro.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.