Verde la 150.000 euro pentru proiecte ONG care urmaresc reabilitarea sau amenajare unor spatii verzi urbane!

0

MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat au lansat a sasea editie a programului de granturi ”Spatii Verzi”.

Sursa: stiriong.ro

Pe baza unui concurs, compania va acorda finantari in valoare totala de 150.000 euro pentru proiecte ONG care urmaresc reabilitarea sau amenajare unor spatii verzi urbane (total finantari – 50.000 euro) sau promovarea unor arii naturale protejate (total finantari – 100.000 euro).

ONG-urile pot depune cereri de finantare pana pe 1 martie 2011, iar castigatorii vor fi anuntati pe parcursul aceleiasi luni.

Finantarea maxima , in cazul proiectelor pentru promovarea ariilor naturale este de maxim 20.000 RON si de maxim 8.000 RON, pentru amenajarea unor spatii verzi urbane. Totodata, ele trebuie sa vina cu o contributie proprie de 20% din valoarea proiectului, care poate fi si in natura.

Se pot obtine fonduri pentru urmatoarele tipuri de activitati:

  • Junior Ranger – implicarea tinerilor in actiuni de conservare a biodiversitatii si de protejare a naturii in arii protejate
  • Ziua Ariei Protejate – declararea unei zile din an ziua ariei protejate respective si implicarea comunitatilor locale in acest demers
  • crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate
  • crearea sau amenajarea unor poteci tematice in scop educational
  • organizarea de evenimente dedicate Zilei Internationale a Biodiversitatii
  • crearea si reabilitarea zonelor verzi prin metode ecologice.

Informatii complete despre conditiile de participare pot fi gasite pe site-urile partenerilor: www.molromania.ro si www.repf.ro.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează