Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vene Vii – campanie de donare de sânge. Cu cap!

0

Asociația „Creștem România Împreună” lansează la nivel național proiectul „Vene Vii”, în parteneriat cu Institutul Național de Hematologie Prof. Dr. C.T. Nicolau. Este un proiect care se adresează în primul rând donatorilor voluntari de sânge din toată țara, dar nu numai lor.

Băncile de sânge au nevoie de sprijin pentru a crește vizibilitatea unei cauze care are nevoie permanentă de voluntari: creșterea numărului de donatori pentru a combate criza de sânge prezentă în spitalele din România. Statisticile îngrijorătoare ne arată că doar 2% din populația României donează sânge, iar numărul donatorilor de sânge este în scădere.

 

Astfel, Asociația „Creștem România Împreună” își propune să crească interesul populației pentru cauza donării de sânge și să determine cât mai mulți oameni să doneze, oferindu-le și celor care nu pot dona din diferite motive posibilitatea de a contribui. Alături de noi se află Federația Română de Rugby, Pr. Prof. Dr. Constantin Necula și trupa Fără Zahăr, ca ambasadori ai proiectului „Vene Vii”.

Ceea ce ne face oameni este ajutorul pentru aproapele nostru. Pornind de la această idee, platforma Vene Vii este locul unde voluntarii se pun la dispoziția celor aflați în nevoie. Mergând la centrele de transfuzie sanguină, ei se vor înregistra automat într-o bază de date, ulterior fiind contactați pentru a li se reaminti că este momentul să doneze din nou, pentru a fi anunțați de o eventuală criză apărută în urma unui eveniment nedorit sau dacă este nevoie de o grupă rară de sânge. De asemenea, ei vor putea să invite, prin intermediul platformei, prieteni care să se alăture cauzei donării de sânge. În urma fiecărei donări ei vor primi puncte de implicare socială, iar aceste puncte le vor aduce cu timpul anumite beneficii. Toate aceste informații și ultimele noutăți legate de proiectul Vene Vii sunt disponibile pe site-ul www.venevii.ro și pe pagina de facebook.

Aplicația „Renaște România”, aplicație de mobil ce stă la baza proiectului Vene Vii, este cea care ajută voluntarii să strângă punctele de implicare socială, să obțină „Diploma de donator” și să intre în baza de date pentru a putea fi contactați la nevoie.

Aplicația „Renaște România” unifică cei peste 20.000 de volutari pe care asociația îi are la ora actuală, precum și celelalte proiecte pe care le derulăm (Plantează în România și Mallțărănesc), mecanismul de funcționare fiind următorul: fiecare voluntar descarcă aplicația „Renaște România” pe mobil, iar după donare, odată cu adeverința de donator, voluntarul primește un fluturaș conținând un QR Code unic pe care îl scanează cu aplicația. După scan sistemul alocă un număr de puncte implicare socială și diploma de donator generată automat care este trimisă pe mail-ul donatorului.

Asociația „Creștem România Împreună” este un ONG care are ca scop principal promovarea și susținerea drepturilor și intereselor sociale, culturale, economice și profesionale ale românilor din România sau de peste hotare. Printre proiectele derulate de Asociație se numără: Plantează în România, Mall țărănesc.

Organizații partenere: Fresenius Kabi Romania

Vă invităm, așadar, alături de noi. Fie ca voluntari, susținători sau donatori.

Pentru întrebări suplimentare, vă așteptăm să ne contactați folosind detaliile de mai jos.

Contact: Asociația Creștem Romania Împreună,

cu sediul în Săcele, str. Ciucaș nr. 54.

Tel: 0040 788 419 771

E-mail: contact@planteazainromania.ro

Web: https://www.venevii.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.