Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vâlcea: Serie de ateliere dedicate copiilor despre educație civică și morală, educație sanitară, alimentară, sportivă, de leadership

0

Din inițiativa unui număr de nouă asociații:
1. Asociația Sănătatea se învață
2. Asociația Sportiv-culturală Sarmi-Getica
3. Asociația Fii OM – pentru Om și Mediu
4. Asociația pentru Studii Juridice
5. Asociația Handbalului Vâlcean „Constantin Tită”
6. Societatea Civica Română Carpathia
7. Asociația Prietenii Spitalului Vâlcean
8. Asociația de Tineret Club Sportiv de Tineret LYKAIOS
9. Asociația Marele Dac – Renașterea Tradițiilor
având în vedere necesitatea unei încercări de eradicare a unor cauze care au condus la degradarea societății actuale, a fost inițiat Proiectul asociativ ȘCOALA DE JOACĂ.

Acest Proiect își propune să realizeze, în mediul rural al județului Vâlcea, într-un număr de zece comune, o serie de ateliere dedicate copiilor din clasele I-VIII, care să aibă diferite teme: educație civică și morală, educație sanitară, alimentară, sportivă, de leadership, culturală, protecția mediului, fără a se suprapune pe planurile de învățământ ale educației formale.

Proiectul se va derula în perioada 27 iunie – 9 septembrie 2016, fiecărei comunități fiindu-i alocată o săptămână în această perioadă. Atelierele de învățare vor fi coordonate de reprezentanți ai fiecărei asociații componente, beneficiind de sprijinul colaboratorilor.

Necesitatea acestui Proiect a apărut ca urmare a situației de degradare în care se află societatea actuală, când lipsesc repere și un sistem de valori viabil, care să reprezinte un model de urmat.

Asociațiile semnatare ale Protocolului ȘCOALA DE JOACĂ își propun să disemineze nu numai informații la nivel teoretic, ci, prin reprezentanții lor și prin colaboratori, să furnizeze participanților un mesaj de coeziune în comunitate, de solidaritate, formând un mare lanț de unire, având la bază principiul unității în diversitate.
De asemenea, asociațiile semnatare se arată deschise oricăror viitoare colaborări, oricăror sugestii și formule de îmbunătățire a Proiectului.

roll-up scoala de joaca

Colaboratori:
– Colegiul Medicilor Dentiști Vâlcea
– Urban S.A.
– Nurvil S.R.L.
– Centrul de afaceri Oltenia
– Boromir Ind. S.R.L.
– Irina Dascălu Photography
– TITĂ&TITĂ – Societate civilă de avocați
– S.C. Brai-Cata
– Ormus Minerale
– Market Impact
– Rodias Investigații – Detectivi particulari
– Claumir Rent SRL

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.