Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Upside Down Pe Film Cu TIFF

0

Cine nu a auzit de TIFF – Festivalul Internaţional de Film Transilvania? Organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, înfiinţat în anul 2002, este în continuare primul festival internaţional de film de lung-metraj din România.

Iată că în cei 14 ani de existenţă, TIFF  a devenit un brand, o carte de vizită în România şi toate acestea se datorează organizării festivalului, atmosferei efervescente, multitudinii de evenimente, seminarii, concerte şi petreceri*. La toate acestea se adaugă calitatea programelor prezentate şi promovarea producţiilor autohtone. TIFF este o manifestare culturală cu un impact major asupra comunităţii deoarece în cele 10 zile de festival, oraşul este invitat să ia parte la activităţi inedite.

cover-copy1-800x380

Dacă ar fi să rezumăm această manifestare culturală în cifrele ultimei ediţii, acestea ar fi următoarele:  10 zile de festival, 217 filme din 55 de ţări, 400 de proiecţii, peste 63.000 de plătitori de bilete în sălile de cinema, numărul spectatorilor depăşind 100.000, aproximativ 1000 de invitaţi (regizori, producători, actori, profesionişti din industrie şi jurnalişti), iar din mediul virtual se adaugă 46.861 vizitatori unici ai site-ului www.tiff.ro şi încă 10.000 de fani în comunitatea Facebook*.

Cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc în Cluj-Napoca în perioada 29 mai – 7 iunie 2015.

Citind toate acestea suntem mândri să vă spunem că Upside Down s-a alăturat festivalului de anul acesta, ceea ce îl transformă într-un festival şi mai cool, deoarece e prietenos cu natura, într-un cuvânt a devenit mai sustenabil.

Upside Down creează pentru TIFF produse inspirate de film.  Din bannerele lor stradale am realizat două tipuri de genţi, iar din prelată de camion am făcut mini-portofele.

Unul din cele mai interesante produse este „geanta cilindru”. Conceptul genţii promovează ideea de cinematografie. Povestea transformării bannerului sună astfel: bannerele stradale care promovează peliculele de film sunt tăiate sub forma unui cadru de film, cusăturile devin marginea peliculei, iar imaginea surprinsă din banner redă un personaj, un text sau o acţiune surprinsă în film.

În esenţă, TIFF promovează arta, frumosul, esteticul şi autenticitatea ceea ce pentru Upside Down reprezintă cuvinte cheie ale colaborării deja existente.

TIFF este dovada vie că un asemenea eveniment poate fi sustenabil, ceea ce îi sporeşte impactul în comunitate şi natură. Cine s-ar fi gândit vreodată că bannerele stradale pot spune atât de multe poveşti, că produsele realizate de Upside Down pot reprezenta concepte şi idei ce încurajează responsabilitatea faţă de natură prin intermediul artei. 

În loc de cuvânt de încheiere, îţi lansăm o provocare:

Descoperă la TIFF, produsele Upside Down, produsele care la cea de a 14-a ediţie, spun în continuare poveşti desprinse din peliculele de film.

*informaţii preluate de pe site-ul oficial al festivalului: www.tiff.ro

autor text: Ionela Radu

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.