Up Romania, la primul HACKATHON internaţional destinat combaterii malnutriției și susținerii unei alimentații sănătoase

0

Cel mai mare Hackathon dedicat combaterii malnutriției, “FEEDING FAIR/ Hacking Malnutrition”, a avut loc în aceasta toamnă la Milano. Principala tema dezbătută a fost combaterea malnutriției și a efectelor sale la nivel global, un eveniment susținut de Up Grup. Invitați din întreaga lume, de la specialiști în alimentație, economie, agricultură, cibernetică și până la reprezentanți ai ONG-urilor, start-up-urilor, multinaționalelor, studenţi eminenţi și politicieni, cu toții au dezbătut și au propus soluții inovatoare pentru a contracara efectele malnutriției, dar mai ales pentru a incuraja o viaţă sănătoasă.

Logo Up Romania

“Malnutriția este un subiect foarte serios, care preocupă Up România şi Grupul Up la nivel mondial din perspectiva găsirii şi promovării soluţiilor viabile pentru o viaţă sănătoasă printr-o alimentaţie echilibrată. Când vorbim despre malnutriţie ne referim la alimentaţie deficitară, supraalimentaţie şi la un comportament alimentar nesănătos.

Evenimentul Hackathon “FEEDING FAIR/Hacking Malnutrition” a reprezentat pentru Up România, oportunitatea de a genera, împreună cu oameni din întreaga lume, idei şi soluții pentru alimentaţia viitorului, atât din prisma resurselor pe care planeta le are, cât şi din prisma informării şi educaţiei pentru o alimentaţie sănătoasă. Up România susține promovarea unei alimentaţii sănătoase și își dorește să se implice în continuare în proiecte care pot influența în mod pozitiv viețile a milioane de oameni. “, spune Elena Pap, Director General Up România.
Întrucat întâlnirea a avut ca scop găsirea unor soluții inovatoare, în cadrul evenimentului a avut loc o competiție a ideilor în care participanții, grupați în echipe de lucru, au avut ca temă dezvoltarea unor proiecte sustenabile, cu obiective clar stabilite și strategii de business pe diferite subteme privind malnutriția. Echipa câștigatoare a participat la Paris, la Ziua Inovației organizată de catre Grupul Up, în data de 15 octombrie 2015.

Up România a susţinut acest demers prin participarea cu mentori, cât şi prin parteneriatul realizat cu Academia de Studii Economice Bucureşti, prin care doi studenţi cu rezultate excepționale, preocupaţi de tematica alimentaţiei au luat parte la eveniment. Echipa din România a finalizat cu succes proiectul pe care l-a avut în cadrul evenimentului, acesta fiind unul dintre proiectele apreciate de juriu.

„Oportunitatea oferită de Up Romania studenților Academiei de Studii Economice din București, de a participa la Feeding Fair Hackathon, a reprezentat o sanșă pentru studenți de a îmbina cunoştinţele teoretice cu experiența practică în una dintre cele mai inovatoare competiții din domeniu. Universitatea noastră este extrem de multumiță de rezultate și va sprijini în continuare inițiativele Up România destinate dezvoltării profesionale a studenților.” a declarat Pavel Năstase, Rector al ASE București.

“Suntem implicaţi în susţinerea educaţiei şi în promovarea tinerilor talentati, iar creativitatea de care dau dovadă ne face să ne gândim la antreprenorii de mâine şi la oportunitățile care îi așteaptă.”, spune Elena Pap, director general Up România.

Evenimentul, derulat în cadrul Expo Milano 2015, a fost organizat de către Up Grup în parteneriat cu You Can Group, the Future Food Institute din Bologna, Food Innovation Program şi the Institute for The Future din Palo Alto (California).

Evenimentul se înscrie în şirul de iniţiative pe care Up România le are pentru promovarea unei vieţi echilibrate şi sănătoase şi pentru sprijinirea educaţiei şi a inovaţiei. De altfel, responsabilitatea, solidaritatea, promovarea inovaţiei şi a antreprenoriatului sunt valori de bază ale culturii Up România şi ale Grupului Up, care stau şi la baza serviciilor şi produselor pe care le promovează.

Grupul Up:
Grupul Up este un grup internațional independent și solid care aparține salariaților săi. Comercializează produse și servicii sub diferite forme: cecuri, carduri sau aplicații mobile în 17 țări. În fiecare zi, însoțeste peste 27 de milioane de persoane din întreaga lume. Grupul Up reunește 2500 de angajati și a realizat, în 2014, un volum de emitere de 6 miliarde de euro. www.up-group.coop

Up România (fosta Chèque Déjeuner România):

Up România a fost înființată în anul 2002 si oferă celor peste 20.000 de clienți și 700.000 de beneficiari servicii și produse care să le simplifice interacțiunile, deciziile și procesele. Prin experiența de 50 de ani a Grupului, Up România oferă garanția unor servicii fiabile și performante. Portofoliul său de produse include tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele sociale, voucherele de vacanță și tichetele de creșă. www.upromania.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.