Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

United Way România a sărbătorit 10 ani de nota 10 în comunitate

0

Fundația United Way România a răsplătit joi, 8 mai, la Gala anuală a organizației, cei mai dedicați parteneri în comunitate – companii, voluntari, organizații neguvernamentale, autorități, donatori și personalități – pentru sprijinul oferit în programele sociale desfășurate în București, Cluj și Timișoara.

10

Pentru United Way a devenit o tradiție să premieze generozitatea și implicarea în comunitate. În acest an, la a 10-a ediție a Galei, am pregătit o seară unică, dedicată tuturor prietenilor noștri din acești ani, pentru a le mulțumi pentru generozitatea de care dau dovadă. Suntem mândri că împlinim 10 ani de fapte bune în comunitățile din România, 10 ani de nota 10.

De la început și până acum, am reușit să ajutăm aproape 38.000 de oameni să ducă o viață mai bună, am susținut peste 100 de proiecte de educație, sănătate și integrare, iar cei peste 2.200 de voluntari United Way au investit în comunitate 26.560 de ore – adică 3 ani de fapte bune, clipă de clipă.

Pentru toate aceste rezultate minunate, ne-am dorit ca toţi invitații să se simtă premianţi pentru o seară, să își reamintească de atmosfera din școală și, cu această ocazie, să subliniem cât de important este pentru United Way ca toți copiii să primească o educație de calitate și șansa la un viitor mai bun.

Un moment important al Galei a fost cel dedicat Societății Alexis de Tocqueville, care reunește donatori ce oferă peste 10.000$ pe an în nume personal. Membrii Societății Tocqueville din toată lumea sunt lideri în comunitățile în care trăiesc – atât ca filantropi, cât și pe plan profesional. Sunt acei oameni care își dau seama că au atins succesul pe care atât de mulți se străduiesc să îl obțină și că acest succes impune, de asemenea, o responsabilitate socială mult mai ridicată.  Anul acesta, Societatea Tocqueville din România aproape că și-a dublat numărul de membri, ajungând la 7: Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, Peter Weiss, Consultant, Marian Dinu, Partener DLA Piper, Mike Hayde, CEO Western National Group, Lidia și Dan Fați, Membri fondatori ai grupuli Dacris, Ioana Hațegan, Managing Partner la Biroul de Avocatură Hațegan și Daniel Țepeș, Director GOA Invest și Andrei Caramitru, Managing Partner McKinsey & Company. Fiecare dintre contribuțiile lor asigură un viitor mai bun – adică, o casă, un loc de muncă și îngrijiri medicale – pentru 11 persoane fără adăpost; sau servicii medicale la domiciliu pentru 18 bătrâni fără familie; sau 22 de burse pentru copii cu rezultate bune la școală.

De asemenea, United Way a dorit să mulțumească personalităților publice care au fost alături de noi în decursul anului trecut și care simbolizează, pentru noi, “Puterea exemplului”. Printre aceștia se numără Andreea Raicu, Ada Condeescu și Steven van Groningen, care și-au împrumutat imaginea pentru a promova cauzele United Way în campania LIVE UNITED din 2013, precum și Mihaela Rădulescu, o susținătoare mai veche a organizației, care a ales anul trecut să prezinte pro-bono Balul Vienez de la Timișoara, organizat în beneficiul United Way.

Munca depusă de United Way nu ar fi posibilă fără sprijinul comunității, însă nu ar fi la fel de eficientă fără sprijinul autorităților locale. De aceea, o premieră a acestei ediții a fost recunoașterea “Celor mai bune parteneriate” cu două autorități locale din Cluj și Timișoara care au înțeles importanța colaborării pentru a obține rezultate de lungă durată: Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca.

“Dintotdeauna ne-am dorit ca United Way să însemne mai mult decât filantropie, o comunitate în adevăratul sens al cuvântului, unde fiecare contribuie şi primeşte, la rândul său. Astăzi, privind în urmă la cei 10 ani de lucru împreună, credem că ne apropiem tot mai mult de acest ideal”, a declarat Cristina Damian, Directorul Executiv al Fundației United Way.

Organizarea Galei a fost posibilă cu sprijinul partenerilor GlaxoSmithKline, Genpact, al susținătorilor Kinstellar și KPMG și al sponsorilor DLA Piper, Metro și TNT și a fost găzduit pro-bono de către JW Marriott. Evenimentul a fost prezentat de Melania Medeleanu (Prima TV) și s-a bucurat de prezența E.S. Gerard Corr, Ambasadorul Irlandei în România, E.S. Philippe Bekke, Ambasadorul Belgiei în România și E.S. Dan Ben-Eliezer, Ambasadorul Israelului în România.

Despre United Way România

United Way România este o fundaţie românească independentă, afiliată la United Way Worldwide. Misiunea noastră este îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunitate prin încurajarea donaţiilor individuale, corporatiste şi a voluntariatului, pentru ca toată lumea să aibă şanse egale la educaţie, sănătate şi un venit decent. Alături de 55 de companii, 2.800 de donatori şi 950 de voluntari, în 2013 United Way a ajutat aproximativ 7.800 de persoane în situaţii de risc din Bucureşti, Cluj şi Timişoara pentru a pune în practică principiul că „mai bine” nu poate exista decât dacă înseamnă „mai bine pentru toţi”.

www.unitedway.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.