Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Unicitatea si vulnerabilitatea Deltei surprinse pe film

0

 Asociatia Salvati Dunarea si Delta pregateste in cadrul campaniei “Delta Dunarii – paradisul aproape pierdut!” un film documentar si 65 de filme tematice menite sa atraga atentia inca o data asupra unicitatii Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si a importantei protejarii biodiversitatii care o caracterizeaza. 

Filmarile dureaza un an (iulie 2011-iulie 2012), pentru a surprinde peisajele de o rara frumusete in toata splendoarea lor, dramatic schimbata de la un anotimp la altul. Rezultatul multor ore de migala si rabdare din partea echipei de filmare va fi un documentar de 60 de minute despre biodiversitatea Deltei – natura si oameni – dar si despre amenintarile la care este expusa aceasta, aratand lumii intregi ca suntem la un pas de a o pierde definitiv. De asemenea, vor fi produse un numar de 65 de filme tematice a cate 2 minute fiecare, dedicate speciilor sau habitatelor reprezentative atat pentru Rezervatie, cat si la nivel national, comunitar si international.

Imaginile filmate sunt de o frumusete rara si surprind totodata diversitatea coplesitoare de specii si habitate, dar si pericolele la care acestea sunt din ce in ce mai expuse. Scopul filmelor nu este de a promova turismul in regiune, ci acela de a ne arata cum, intentionat sau din ignoranta, orice actiune sau optiune a oamenilor, vizitatori sau localnici, poate lasa rani adanci.

Echipa Salvati Delta va proiecta filmele in cadrul unor intalniri in comunitati din vara acestui an, le va distribui gratuit scolilor, pensiunilor si hotelurilor din Delta si va incheia parteneriate cu televiziunile, astfel incat sa fie vizionate in toata tara. Filmele vor fi diseminate si pe internet, pentru a ajunge la un public cat mai larg, inclusiv din afara granitelor Romaniei.

Filmul documentar si cele 65 de scurte filme tematice sunt realizate in cadrul proiectului ”Delta Dunarii – paradisul aproape pierdut!”, prin care Asociatia Salvati Dunarea si Delta işi propune sa contribuie la conservarea biodiversitaţii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunarii prin activitaţi de informare si conştientizare destinate principalilor actori: comunitaţile locale, operatorii economici, turişti, publicul larg, precum şi factorii de decizie la nivel local, regional şi naţional si prin punerea bazelor unei structuri de consultare a tuturor factorilor interesati de problematica Deltei Dunarii.

Filmele sunt o productie Mediana Communication din Timisoara, casa de film castigatoare a contractului de realizare a filmelor in cadrul proiectului.

”Delta Dunarii – paradisul aproape pierdut! Campanie de informare şi conştientizare cu privire la protejarea biodiversitaţii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunarii – Delta Semper” este un proiect implementat de Asociaţia Salvaţi Dunarea şi Delta (ASDD) in perioada 2011 – 2012. Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operaţional Sectorial Mediu (POS Mediu) – Axa prioritara 4 „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecţia Naturii” şi se desfaşoara in parteneriat cu Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.