UNICEF și Agenția Împreună: Toți copiii au dreptul să viseze și să își împlinească visurile

0

 

 Eveniment UNICEF- Impreuna 1

În cadrul Săptămânii Rome, UNICEF și Agenția Împreună au lansat miercuri, 10 aprilie 2013 la ArCub, „Filmul lui Ilie” ce vorbește despre visurile copiilor romi și despre modul în care și le pot împlini.

„Filmul lui Ilie” este cel de-al doilea film documentar, parte a inițiativei UNICEF de prevenire a absenteismului și abandonului școlar “Hai la Școală!” și are scopul de a promova copii invizibili romi care luptă pentru visurile lor.

Lansarea filmului a fost urmată de o dezbatere în care reprezentanți ai Ministerului Educației, ONG-urilor, lideri de opinie și sociologi au discutat despre cele mai eficiente metode prin care copiii pot fi ajutați să aibă aspirații și să își urmeze visurile. În urma discuțiilor, a reieșit faptul că educația reprezintă șansa copiilor romi de a rupe cercul vicios al sărăciei și al discriminării și de a avea posibilitatea unui viitor mai bun. De aceea, este foarte important ca ei să fie sprijiniți de familie, școală și comunitate pentru a reuși în viață.

Andreea Marin, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România, Loredana, Smiley, Cabron, Sore, Alex Velea, Brighi, Speak, Mihai Ristea, Radio Killer, Connect-R au vrut să fie alături de copiii romi și le-au transmis mesaje emoționante prin care îi încurajează să viseze și să lupte pentru visurile lor.

În cadrul evenimentului, Marian Mexicanu și Sorin Necunoscutu au cântat melodii de pe CD-ul „Copil, copil rămâne”, realizat în cadrul aceleiași inițiative. CD-ul este menit să îi încurajeze pe părinți să își sprijine copiii să meargă la școală.

Evenimentul a fost moderat de Tudor Mușat, Realizator Realitatea TV.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează