Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UNICEF și Agenția Împreună: Toți copiii au dreptul să viseze și să își împlinească visurile

0

 

 Eveniment UNICEF- Impreuna 1

În cadrul Săptămânii Rome, UNICEF și Agenția Împreună au lansat miercuri, 10 aprilie 2013 la ArCub, „Filmul lui Ilie” ce vorbește despre visurile copiilor romi și despre modul în care și le pot împlini.

„Filmul lui Ilie” este cel de-al doilea film documentar, parte a inițiativei UNICEF de prevenire a absenteismului și abandonului școlar “Hai la Școală!” și are scopul de a promova copii invizibili romi care luptă pentru visurile lor.

Lansarea filmului a fost urmată de o dezbatere în care reprezentanți ai Ministerului Educației, ONG-urilor, lideri de opinie și sociologi au discutat despre cele mai eficiente metode prin care copiii pot fi ajutați să aibă aspirații și să își urmeze visurile. În urma discuțiilor, a reieșit faptul că educația reprezintă șansa copiilor romi de a rupe cercul vicios al sărăciei și al discriminării și de a avea posibilitatea unui viitor mai bun. De aceea, este foarte important ca ei să fie sprijiniți de familie, școală și comunitate pentru a reuși în viață.

Andreea Marin, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România, Loredana, Smiley, Cabron, Sore, Alex Velea, Brighi, Speak, Mihai Ristea, Radio Killer, Connect-R au vrut să fie alături de copiii romi și le-au transmis mesaje emoționante prin care îi încurajează să viseze și să lupte pentru visurile lor.

În cadrul evenimentului, Marian Mexicanu și Sorin Necunoscutu au cântat melodii de pe CD-ul „Copil, copil rămâne”, realizat în cadrul aceleiași inițiative. CD-ul este menit să îi încurajeze pe părinți să își sprijine copiii să meargă la școală.

Evenimentul a fost moderat de Tudor Mușat, Realizator Realitatea TV.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.