UNICEF lansează campania „Privește întâi copilul!”

0

În perioada iunie – august 2013, UNICEF România derulează campania Privește întâi copilul!”,o campanie de informare, conștientizare și strângere de fonduri dedicată copiilor cu dizabilități din România.

Acești copii sunt adesea ignorați de societate, politici publice, statistici, ceea ce accentuează excluderea lor și adâncește inechitatea. Copiii cu dizabilități au acces mai restrâns la servicii și riscă să fie victime ale violenței, neglijenței și abuzurilor. Copiii cu dizabilități au aceleași drepturi ca toți ceilalți copii.Au dreptul să supraviețuiască și să aibă condiții de viață bune, să fie incluși în viața comunităților, să ducă o viața sănătoasă, să-și atingă potențialul maxim.

Campania are ca obiectiv să aducă în atenția publică problemele de discriminare, precum și limitările accesului la servicii adecvate pe care le întâmpină copiii cu dizabilități și familiile acestora. În acest sens am realizat câteva pagini de informare, infografice și bannere despre problematica dizabilităților în România.

Campania pledează pentru o acțiune coordonată și integrată la nivel comunitar prin care copiilor cu dizabilități, indiferent de locul unde acesția se află, să li se dea atenția cuvenită și șansa la o viață mai bună în familiile lor. Printre soluțiile propuse sunt: asigurarea de servicii esențiale de sănatate, educație și protecție, eliminarea barierelor care împiedică incluziunea și adoptarea unei atitudini prietenoase și pozitive faţă de copiii cu dizabilități.

unicefDebutul campaniei a avut loc vineri, 28 iunie 2013, în cadrul emisiunii ediție specială „Privește întâi copilul!” de la Realitatea TV, moderată de Eli Roman. Invitații emsiunii au fost: Codrin Scutaru – Secretar de Stat, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Cristina Nichita – Deputat,  Sandie Blanchet – Reprezentant UNICEF România, Mădălina Turza – Președinte Centru European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati, Monica Stanciu – Expert copii dizabilități, Constantin Geambașu – învățător și coordonator la școala Draghici, comuna Mihăești, jud. Argeș – părinte de copil cu dizabilități și Ștefan Ilioaica, un adolescent cu dizabilități de 17 ani.

Parteneri media ai campaniei sunt: Evenimentul Zilei, Capital, www.placerileluinoe.ro,   Bebetex, www.andreicismaru.ro, Fee, Urban, www.iqads.ro, www.pretuiesteviata.org,   www.scoalamamelor.ro, www.mamicamea.ro, www.cartoonnetwork.ro.

Cu toții vom beneficia atunci când toți copiii vor putea citi, învăța și își vor putea construi în acest fel viitorul!

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.