Un roman la Maratonul Polului Nord!

1

Avem un român participant la Maratonul Polului Nord! Andrei Roşu este bucureştean și este îndrăgostit de călătorii. El este primul român care, potrivit Adevărul.ro va lua startul în luna aprilie în Maratonul Polului Nord. „Pasionat de muzică, bărbatul îşi va lua cu el şi tobele. „Un om obiş­­­nuit din Bucureşti“, cum se caracterizează Andrei Roşu pe blog, se antrenează pentru a alerga 42 de kilometri într-o cursă de la capătul lumii.”

Curioși din fire, am plecat în plimbare și pe blogul lui Andrei Roșu și am aflat despre condițiile de antrenement și alte detalii „picante”:)

„Pnorth-pole-marathonana acum cateva luni, cand m-a atins microbul maratonulului de la Polul Nord, nu ma mai antrenasem in aer liber pe timp de iarna (snowboarding-ul nu se pune…). Asa ca am intrebat organizatorii maratonului (niste baieti simpatici din Irlanda, cu care de abia astept sa beau o bere 🙂 ) ce anume ar trebui sa pun pe mine, astfel incat firma de asigurari care mi-a facut polita de calatorie sa nu fie nevoita sa plateasca…

Nu m-am antrenat la temperaturi mai mici de -25 C, asa ca o sa ma raportez la spusele organizatorilor si la ceea ce am testat pe pielea mea (la propriu!). In curand, o sa incep antrenamentele la -35 C in hala frigorifica a unui abator si atunci o sa confirm (sau infirm) cele de mai jos.”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.