Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un nou site de stiridebine.ro!

2

Am primit de la un bun prieten un link către un nou site binevenit (credem noi!) în peisajul online românesc! Stiridebine.ro pare să fie un nou site cu știri de care avem nevoie, un site „care pune binele pe primul plan”!

Credem că alături de alte inițiative similare din online și offline putem împreună să contribuim la această idee minunată de a aduce pozitivul, binele, frumosul în prim plan.

Nu înseamnă că nu vedem și partea negativă a lucrurilor, ci doar încercăm o abordare constructivă. La categoria maniera distructivă de a spune știrile pe plaiurile mioritice  sunt deja suficient de mulți oameni abonați, credem noi.

Cu cât suntem mai mulți care încercăm o abordare pozitivă a lucrurilor, cu atât este mai ușor să ajungem la „masa critică”, motiv pentru care RomaniaPozitiva salută inițiativa stiridebine.ro! Mult succes și energie pentru acest proiect!

Cităm în continuare câteva cuvinte despre acest proiect chiar de pe site-ul stiridebine.ro

logo-stiri-de-bine„Stiri de bine. Inca un site de stiri. La ce ne trebuie? Ce vrem cu el? Ce urmarim?

Acesta este un proiect de stiri deschis, dedicat 100% comunitatii, non-profit si fara partizanat de nici un fel, care pune binele pe primul plan. Noi (si, daca ati ajuns aici, si voi) ne-am saturat sa citim 90% stiri negative, scandaluri, violuri, crime, “stiri mondene” cu cine pe cine inseala si alte porcarii similare, pe care nu vrem sa le stim. Ne-am saturat sa citim si stirile trusturilor de presa implicate politic, intotdeauna pro-cineva sau anti-cineva, dupa cum e pozitia patronului. Si, nu in ultimul rand, ne-am saturat sa citim pe un sfert din ecran, ca 3 sferturi sunt bannere publicitare, daca se poate cu overlay si sunet, cu buton de inchidere mic si ascuns, puse peste tot, intr-o goana nebuna dupa cat mai multe incasari pe afisare, fara gandul ca asa isi pierd cititorii.

Noi credem ca nu ajunge sa observi toate cele de mai sus, ca trebuie sa faci ceva! Trebuie sa fac eu, trebuie sa faci tu, trebuie sa facem noi, toti. Nu conteaza cati bani acumulam, de cata faima ne bucuram, cat timp vom trai intr-o societate mocirloasa, fara a face nimic pentru a a misca lucrurile inspre mai bine, nu ne vom putea bucura cu adevarat de viata, de bani, de cariera, de familia si mai ales de copii nostrii. Numai implicandu-ne putem sa oferim o societate mai buna copiilor pe care-i avem sau pe care vrem sa-i avem intr-o zi.

Stiri de bine a plecat la drum cu 3 idei fundamentale, la care nu va renunta niciodata:

1. Aici au loc numai stirile pozitive, optimiste si constructive, analizele, articolele si interviurile care ne fac viata mai frumoasa, care ne informeaza si ne ajuta pe plan profesional sau personal, care fac lumea din jur mai frumoasa.

2. Aici nu are ce cauta publicitatea, bannerele, goana dupa bani – stiridebine este si va ramane intotdeauna un proiect non-profit. Am pastrat pe homepage o zona modesta si care nu se afla in primul ecran, pentru cei care ne vor ajuta sa sustinem financiar pe termen lung acest proiect, dar nici acolo nu veti gasi niciodata bannere cu sunet, overlayere, nimic din ce stim ca ne si va agaseaza. Mai mult toate stirile vor fi disponibile gratuit in RSS in format integral, nu primele 10 sau 20 de cuvinte, precum fac siturile pe care nu vrem sa le mai citim deci, pentru cei care nu vor sa intre pe site, pot citi absolut tot in reader.

3. Aici scriem noi, toti. Vrei sa ajuti? Ai ceva de spus? Fie ca vrei sa scrii o stire pe saptamana sau 20 de stiri pe zi, o poti face. Aplica pe pagina vreau sa fiu editor si dovedeste-ne ca aduci plus-valoare in proiectul nostru. Noi avem nevoie de tine si tu ai nevoie de noi. Numai impreuna putem fi ceea ce ne-am propus: un portal de stiri de bine.”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. avatar

    Multumim pentru aprecieri si incurajari! Suntem oricand deschisi la colaborari.:)
    Cu cat suntem mai multi dispusi sa vedem partea plina a paharului, cu cat putem veni cu lucruri constructive, cu atat vom avea o lume mai buna si mai zambitoare in care sa traim! 🙂

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.