Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un nou record pentru cinematografia românească: #Selfie, peste 90.000 de spectatori

0

Comedia „#Selfie”, de Cristina Iacob, a atins cifra de 90.703 spectatori şi încasări de 1.136.889 de lei, devenind astfel unul dintre cele mai de succes filme româneşti din ultimii ani.

Comedia #Selfie a depăşit graniţele ţării, fiind selectat în competiţia oficială a festivalului internaţional  Broad Humor Film Festival, din Venice, L.A., California, în perioada 5-7 septembrie. Tot în SUA, filmul a fost selecţionat şi în competiţia oficială din cadrul Lady Filmmakers Festival (Beverly Hills), eveniment ce va avea loc în perioada 26-28 septembrie.

De asemenea, filmul a fost distribuit în cinematografele din Republica Moldova.

SELFIE_3

Lansat în cinematografele din România pe 9 mai, comedia #Selfie este cea mai de succes lansare românească a anului 2014. Primul lungmetraj al regizoarei Cristina Iacob şi-a convins publicul cu o poveste bine ancorată în realitate şi susţinută de personaje inspirate din generaţia actuală de adolescenţi.

Cred că nu există bucurie mai mare pentru regizorul unui film decât să vadă că spectatorii îi apreciază creaţia. Mă bucur foarte mult pentru succesul pe care îl are #Selfie. Atât producţia filmului, dar şi distribuţia lui au fost realizate de oameni extrem de pasionaţi şi talentaţi, iar rezultatele se datorează tuturor celor care au contribuit la realizarea acestor procese. Le mulţumim mult tuturor celor care ne-au susţinut şi mai ales celor care au ales să vadă filmul nostru. Iar în #Selfie 2 spectatorii vor avea parte de mai multe surprize„, a declarat regizorul Cristina Iacob.

Comparat cu fenomenul romanesc Liceenii din anii ‘90, filmul #Selfie este o producţie MediaPro Pictures şi Zazu Film, distribuită de către Zazu Film şi regizată de Cristina Iacob. În rolurile principale vor putea fi urmăriţi tinerii Olimpia Melinte, Crina Semciuc, Flavia Hojda, Vlad Logigan, Levent Sali şi Alex Călin. Alături de aceştia, distribuţia filmului este completată de actori titraţi ca Răzvan Vasilescu, Florin Călinescu sau Alina Chivulescu. Nu lipsesc nici vedete precum Răzvan Fodor, Smiley, Alex Velea, Mihaela Rădulescu, Dan Chişu sau George Vintilă care aduc un plus de nuanţe comediei prin scurtele lor intervenţii.

„#Selfie” este povestea a trei proaspăt absolvente de liceu, care, în loc să stea acasă să înveţe pentru bacalaureat, decid să plece la mare şi să îşi termine adolescenţa în stil rebel. Yasmine, Roxi şi Ana sunt hotărâte să se distreze şi să uite de responsabilităţi în ultimele două zile dinainte de examenul maturităţii, iar asta înseamnă să încalce orice regulă şi să facă tot ce le trece prin cap, fără să ţină cont de consecinţe. Vor libertate, adrenalină şi dragoste de-o vară, iar cei trei tineri pe care îi agaţă la mare par mai mult decât dispuşi să le ofere tot ce-şi pot imagina.

În Bucureşti, #Selfie revine cu o proiecţie specială în cadrul Caravanei TIFF, sâmbătă, 30 august, de la ora 21,00, în Parcul Herăstrău. Deasemenea, toţi cei care vor să-l revadă sunt aşteptaţi la Grand Cinema Digiplex în Băneasa, unde filmul va rula de vineri, 29 august. În ţară, #Selfie poate fi văzut pe litoral, în Eforie Nord şi Costineşti, la Târgovişte în cadrul Caravanei TIFF, la Târgu Mureş şi Alba Iulia, în cadrul Alba Iulia Music & Film Fest.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.